Pranešama, kad 2020 m., per pirmąjį COVID-19 karantiną, dalis „TikTok“ vartotojų susižeidė bandydami atlikti sudėtingus judesius pagal Cardi B ir Megan Thee Stallion dainą „WAP“, rašo „The Guardian“.

„New York Post“ teigimu, mažiausiai vienas žmogus buvo nuvežtas į ligoninę po to, kai pabandė atkartoti šokį, kuriame reikia daryti atsispaudimus, tverkinti ir šokinėti aukštyn kojomis.

Interviu leidiniui „The Stage“ meno vadovas Gerardas Charlesas teigė, kad nors „TikTok“ platforma gali būti puikus įkvėpimas žmonėms šokti, tačiau, norint išvengti traumų, svarbiausia – kvalifikuoto specialisto priežiūra.

Šokių stebėjimas „TikTok“ gali būti puikus įkvėpimas, tačiau be patyrusio ir kvalifikuoto specialisto, kuris išmano fizinį vystymąsi ir amžiui tinkamus judesius, kopijuojant šokį galima lengvai susižeisti“, – teigė jis.

Tačiau tai ne baisiausia, kas gali nutikti bandant atkartoti virusinius „TikTok“ iššūkius – „People“ pranešė apie dvylikametį berniuką, kuris, atlikęs virusinį „Ugnies iššūkį“, patyrė 35 proc. kūno nudegimų.

2020 m. spalį Nikas su šeima buvo pas močiutę Majamyje, kai su pusbroliais pradėjo aptarinėti vadinamąjį „Ugnies iššūkį“, kuriame paaugliai dalį savo kūno aplieja degiuoju skysčiu ir tiesiogine prasme save padega. Tada Nikas pastebėjo žiebtuvėlį ir nusprendė pats tai išbandyti.

„Užpyliau šiek tiek degaus skysčio ant betoninių grindų, uždegiau ir užgesinau. Tačiau degaus skysčio butelis užsidegė ir sprogo, o aš pradėjau degti“, – pasakojo vaikas. Nikas šešis mėnesius gydėsi ligoninėje, jam teko iš naujo mokytis apsirengti ir vaikščioti.

Štai dar 4 virusiniai „TikTok“ iššūkiai, skirtingai nei dauguma „TikTok“ tendencijų, neturintys nieko bendro su choreografija ir keliantys pavojų gyvybei: