„Tele2“ pranešė, kad tinkle minutės į Ukrainą kaina – 0,05 Eur, tai yra 94 proc. mažiau nei įprasta tarptautinio skambučio į Ukrainą kaina. Specialūs tarifai taikomi „Tele2“ privatiems ir verslo klientams, taip pat išankstinio mokėjimo paslaugos „Pildyk“ vartotojams. Tokie patys tarifai galiojo ir balandį. „Tele2“ klientai gali siųsti SMS žinutes į Ukrainą už 0,10 Eur. Bendrovė teigia, kad šie įkainiai padengia tik būtinąsias su skambučiu susijusias išlaidas – palyginimui, iki vasario 24 dienos galioję skambučių tarifai siekė 0,89 Eur už minutę.

„Nuo karo pradžios siekiame užtikrinti galimybę savo klientams palaikyti ryšį su artimaisiais Ukrainoje. Situacija išlieka sudėtinga, todėl ir toliau suteikiame išskirtines sąlygas klientams skambinti į šią šalį. Šiuo įtemptu laikotarpiu bet kokia pagalba ukrainiečiams yra itin reikšminga, o mūsų pareiga ir atsakomybė ją suteikti“, – pranešime teigia Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Pirmosiomis karo dienomis klientų skambučiams į Ukrainą buvo įjungtas nulinis tarifas, per visą laikotarpį iki dabar prakalbėta daugiau kaip 4,6 mln. minučių. Skambučių kompensavimas ir kita operatoriaus teikiama parama ukrainiečiams padedančioms organizacijoms siekia jau daugiau kaip pusę milijono eurų.

„Telia“ tinkle nuo gegužės 2 d. skambučiai iš Lietuvos į Ukrainą kainuos nuo 0,06 euro už minutę. Trumposios SMS žinutės siuntimas – nuo 0,08 euro. Tarptinklinio ryšio (angl. roaming) skambučio minutė Ukrainoje skambinant į Lietuvą kainuos nuo 0,085 euro, o SMS – 0,005 euro. Mobilieji duomenys naudojantis tarptinkliniu ryšiu kainuos apie 2 eurus už 1 GB. Kaip skelbia bendrovė, skambučių kaina dabar bus beveik 4 kartus mažesnė, o mobilieji duomenys Ukrainoje bus pigesni, nei nustatyta reguliuojama kainodara tarp ES šalių operatorių.

„Suprasdami situacijos Ukrainoje rimtumą, negalime sustoti pusiaukelėje. Bendromis savo ir Ukrainos operatorių pastangomis dar labiau mažiname paslaugų kainas, kad taip galėtume padėti milijonams nuo karo bėgančių ukrainiečių bendrauti su artimaisiais“, – sako „Telia Lietuvos“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Naujoji kainodara su Ukraina galios mažiausiai visą gegužę, o dėl jos pratęsimo ir ateityje bus tariamasi su Ukrainos operatoriais. Nuo Rusijos pradėto karo Ukrainoje pradžios vasario 24 d. iki kovo 31 d. „Telia“ visas ryšio paslaugas į Ukrainą teikė nemokamai, o visą balandį paslaugoms taikė 80 proc. nuolaidą. Nuo karo Ukrainoje pradžios „Telia“ parama Ukrainai jau viršijo 300 tūkst. eurų, rašoma pranešime.

„Bitė“ kol kas nepranešė, ar keisis tarifai gegužę – iki balandžio pabaigos bendrovės paslaugos skambinant ar rašant į Ukrainą yra nemokamos.

Ukrainiečiams teikia korteles, nuolaidas

„Telia“ iki šiol visiems ukrainiečių pabėgėliams Lietuvoje teikia neribotą kiekį išankstinio mokėjimo paslaugos „Ežys“ SIM kortelių, o Ukrainos verslui, persikeliančiam į Lietuvą, suteikiami specialūs „Telia“ pasiūlymai ir nemokamos IT konsultacijos. „Telia“ internetu ir televizoriais aprūpino visus pabėgėlių centrus Lietuvoje ir už daugiau kaip 50 tūkst. eurų nupirko specialių telefonų ukrainiečiams.

„Tele2“ specialias „Pildyk“ SIM korteles gavę Ukrainos pabėgėliai gegužės mėnesį taip pat papildomai gaus 60 minučių nemokamų pokalbių su Ukraina. Jas išnaudojus, minutė kainuos 0,05 Eur.

„Tele2“ į Lietuvą atvykusiems ukrainiečiams skyrė 30 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių. Su šiomis SIM kortelėmis nuo aktyvavimo dienos jie gali tris mėnesius nemokamai ir neribotai skambinti, rašyti SMS žinutes ir naudotis neribotu internetu Lietuvoje. Ukrainoje esantiems „Tele2“ klientams nuo gegužės 1 d. iki 31 d. skambučiai, žinutės ir mobilieji duomenys ir toliau išliks nemokami.

„Bitė Lietuva“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Jaunius Špakauskas taipogi tvirtina, kad į Lietuvą atvykusiems karo pabėgėliams skiriama tūkstančiai nemokamų išankstinio apmokėjimo paslaugos „Labas“ kortelių.

Kortelėmis besinaudojantys žmonės turi išskirtines ryšio sąlygas 3 mėnesius nuo aktyvavimo dienos. Nuo gegužės 2 dienos šie klientai 1 valandą per mėnesį gali nemokamai skambinti į Ukrainą. Nuo antros pokalbių valandos vienos minutės kaina sieks 5 centus už minutę.

„Nemokamas korteles Ukrainoje antrus namus radę ukrainiečiai gali atsiimti „BITĖ | Слава Україні“ salone Vilniaus „Akropolyje“, kur dirba ukrainiečiai darbuotojai. Čia pagalbą bei konsultacijas apie viską, kas išmanu, savo namų kalba teikiame nemokamai. Lietuvoje besikuriančios ukrainiečių šeimos salone taipogi gali atsiimti ir nemokamą namų interneto paslaugą su dovanojama nauja įranga, gauti ir kitų paslaugų.  Organizacijas ar pavienius žmones, veikiančius pagalbos Ukrainai srityje, ir toliau palaikysime nemokamomis ryšio paslaugomis, kurias užsisakyti jie gali bet kuriame „Bitės aptarnavimo kanale“, – sako J. Špakauskas.