Skundžiasi prastu plovimo funkcijos veikimu


Vienoje populiarioje „Facebook“ moterų grupėje galima rasti daug įrašų, kuriuose moterys prašo patarimo, kokį robotą siurblį rinktis.

Dažnai teiraujamasi ir apie „du viename“, ar šis gerai atlieka savo funkcijas, ar susiduriama su kokiais nors nesklandumais.

Štai viena grupės narė Ema dalijasi savo patirtimi: „Tik nesirinkit 2 in 1, kad ir siurbia ir plauna... Tai tikrai nėra efektyvu... Tas pats kaip naudoti šampūną ir kondicionierių viename. Patys tokį turim, tai ta plovimo funkcija tokia juokinga. Palikom tik kaip siurblį“, – rašo Ema.

Asociatyvioji nuotr.

Kita komentatorė Greta jai antrina: „Minusas, kad plaunantis labai stringa visur, o įjungus siurbimą ant kilimo neužlipa. Kažkokia nesąmonė. Prieš tai turėjome tos pačios firmos tik siurbiama, tai eidavo kaip tankas visur, nebuvo jokių kliūčių“, – komentuoja Greta.

Tačiau yra ir patenkintų tokiu pasirinkimu. Štai grupės narė Virgailė teigia: „Turim 2in1 ir esu labai patenkinta. Reik šluostę dažniau plaut ir viską kuo švariausiai išplauna. Bet yra tokių žmonių, kurie siurbdami neplauna šluostės ir su ta pačia tikisi 100-200 kvadratų švariai išplaut ir po to sako, kad robotas niekam tikęs“, – dalijasi ji.

„Du viename“ niekada neatliks darbo taip gerai


„iRobot“ atstovė Otilija teigia, kad „du viename“ – ir siurbiantis, ir plaunantis robotas niekada neatliks darbo taip gerai, kaip du atskiri robotai.

„Abi funkcijas atliekančių robotų šluostė priklijuota ant korpuso, nesiekia sienos (apie 10 cm), nepasiekia kampų. Tuo tarpu plaunantis robotas yra kvadrato formos, todėl įvažiuoja į kampus ir juos išplauna.

Robotai siurbliai siurbia ir grindis, ir kilimus, o plaunantys robotai plauna tik grindis, nes privažiavę prie kilimo, jie tiesiog ant jo neužlipa. Kai kurie, atliekantys abi funkcijas, savo drėgna šluoste važiuoja ir ant kilimo – taip jį ir išsiurbia, ir išplauna“, – teigia pašnekovė.

Ji pabrėžia, kad į robotą siurblį „du viename“ reikia sutalpinti ir konteinerį dulkėms, ir konteinerį vandeniui.

Asociatyvioji nuotr.

„Konteinerių talpa labai maža, išplaus tik labai mažą plotą, reikės papildyti vandens. Tuo tarpu, plaunančio roboto vandens konteinerio talpa gali būti 0,5 l. Tai leidžia išplauti apie 100 kv. m., o baterija pajėgi plauti apie 2,5 val.“, – dėsto pašnekovė.

Anot jos, robotai siurbliai „du viename“ gali būti tinkami mažoms ir pakankamai švarioms patalpoms.

„Taip pat juos renkasi žmonės, kuriems nebūtina ideali švara – jiems svarbu žinoti, kad grindys išsiurbtos ir išplautos. Galbūt ateina namų tvarkytoja, kuri kruopščiau išplauna, tada toks pasirinkimas yra geras.

Dažnai rekomenduojame pirkti ypač kokybišką robotą siurblį, nes siurbimas trunka ilgiau ir tą daryti reikia dažniau, o grindis plauti patiems, nei bandyti nušauti du zuikius vienu šūviu“, – pataria specialistė.

Per pastaruosius kelerius metus technologija patobulėjo


Tuo tarpu Manorobotas.lt robotų vadybininkas Jonas Tamošaitis teigia, kad senesnės kartos „du viename“ modeliuose traukos galia buvo ne itin didelė, apie 2000 paskalių (Pa), tačiau per pastaruosiu kelerius metus ši technologija patobulėjo.

„Šiuo metu robotų siurbimo galimybės vidutiniškai yra 3000-5000 Pa (priklausomai nuo pasirinkto modelio). Remiantis savo patirtimi, galime drąsiai teigti, kad tokia galia yra pakankama ir čia klientų nusiskundimų nesulaukiame“, – teigia J. Tamošaitis.

Pasak jo, senesnės kartos modeliuose valymo programą reikėdavo vykdyti kelis kartus.

Asociatyvioji nuotr.

„Plovimo funkcija buvo fiksuota, plaunanti šluostė buvo stabilioje pozicijoje su drėkinimo taškais ir natūraliai traukiama šluostė idealaus valymo nesuteikdavo. Taip pat dėl mažo resurso baterijos, plovimo talpos, vienu vandens bako papildymu buvo galima išvalyti tik mažus plotus.

Šiuo metu plaunantys siurbliai robotai yra modernūs ir turi vibruojančią šluostę, todėl valymas tampa giluminis, dėmės ar nešvarumai nekelia problemų. Plovimo funkcija yra patvari ir patikima. Baterijos ir vandens talpa didesnė, todėl ir valomi plotai didesni“, – dėsto pašnekovas.

Pataria atsižvelgti ne tik į kainą, bet ir į funkcionalumą


Anot jo, kainos atžvilgiu robotai siurbliai „du viename“ kainuoja panašiai, o akcijų metu yra pigesni nei atskiri robotai siurbliai.

„Trūkumai yra tokie patys kaip ir siurbiančio roboto. Plaunantis siurblys taip pat negali idealiai prieiti prie visų vietų ar kampų dėl savo gabaritų ir apvalios konstrukcijos. Kadangi pats roboto aukštis yra apie 8,5 cm, jis gali palysti tik po atitinkamai aukštesnės konstrukcijos sofomis ar lovomis“, – vardija J. Tamošaitis.

Renkantis robotą siurblį, jis rekomenduoja atsižvelgti ne tik į kainą, bet ir į funkcionalumą.

„Tam, kad būtų patenkinti kliento poreikiai, reikėtų rinktis robotą, kurio siurbimo galia yra 3000 Pa ir daugiau. Plovimo funkcija turėtų būti ne stabili, o vibruojančio tipo, tada bus užtikrintas giluminis ir patikimas valymas“, – tikina specialistas.

Asociatyvioji nuotr.

Jis pabrėžia, kad pasirinkus atskirus prietaisus bus reikalinga dvigubai didesnė priežiūra.

„Reikės planuotis tvarkaraštį, kada leisti siurbiantį robotą ir po jo plaunantį, taip pat planuotis, kur bus įkrovimo stotelės ir užtikrinti jų švarą. Kai robotas turi abi funkcijas, viską galima atlikti per vieną kartą, t. y. išplauti šluostę, pripildyti švaraus vandens, išvalyti dulkių surinkimo talpą (jeigu nėra automatinio išsivalymo stoties)“, – aiškina J. Tamošaitis.

Pašnekovas pastebi, kad į garantinį servisą dažniau kreipiasi tie, kurie pirko siurblį robotą be konsultacijos.

„Pastebime tokią tendenciją, kad be konsultacijos pirktas robotas genda dažniau. Todėl klientui turėtų būti svarbu įsigilinti į roboto funkcijas ir galimybes, taip pat tinkamai jį prižiūrėti, nes gerai prižiūrimas įrenginys tarnauja ilgiau ir geriau atlieka darbus“, – teigia J. Tamošaitis.