1599 dolerių ekraną išskyrė dėl kameros, garsiakalbių

Savo naują „Studio Display“ ekraną „Apple“ pradėjo girti nuo procesoriaus, įmontuotos kameros, garsiakalbių, stovo, USB-C jungčių.

27 colių ekranas yra 5K raiškos, arba 14,7 milijono pikselių. Ekranas turės 600 nitų ryškumą. Kartu komplektuojamas stovas leis ekraną palenkti 30 laipsnių kampu, o jei norima geresnio stovo – galima rinktis atskirą, kuris leidžia reguliuoti ir aukštį.

„Studio Display“ ekranas turės senesnį „A13 Bionic“ procesorių, kuris padės užtikrinti geresnį vaizdo, garso perteikimą, kameros kokybę.

„Apple“ naujieji įrenginiai„Apple“ naujieji įrenginiai: „Mac Studio“ ir „Studio Display“

Ekrane įmontuota 12 megapikselių „Ultra-wide“ kamera, trys mikrofonai, 6 garsiakalbiai su erdviniu garsu. Renginio metu praktiškai neužsiminta, kokių inovacijų monitorius pasiūlys vaizdo kokybės prasme.

„Studio Display“ turi tris USB-C jungtis, kurios užtikrins 10 Gb/s spartą. Ekraną galima prijungti prie „MacBook“ nešiojamų kompiuterių, kuriuos jis krautų 96 W galia. Prie vieno „MacBook Pro“ galima prijungti iki trijų tokių ekranų.

Monitorius kainuos 1599 dolerių, jį galima užsisakyti jau šiandien, o klientams įrenginiai bus pristatyti nuo penktadienio, kovo 18 d.

„Mac Studio“: kainuos nuo 1599 dolerių ir bus keliskart našesnis, nei prieš tai buvę įrenginiai

„Mac Studio“ yra naujas „Mac“ įrenginys su „M1 Max” ir „M1 Ultra“, kaip teigia bendrovė, galingiausiu pasaulyje asmeniniam kompiuteriui skirtu lustu.

„Naudodami „Mac Studio“ vartotojai gali atlikti dalykus, kurių neįmanoma atlikti su jokiu kitu įrenginiu, pavyzdžiui, atkurti didžiulę 3D aplinką, transliuoti 18 „ProRes“ įrašų srautų“, – teigia „Apple“ atstovai.

Teigiama, kad „Mac Studio bus tik 7,7 colių pločio ir 3,7 colių aukščio, todėl, kaip teigia bendrovė, puikiai telpa po dauguma ekranų. O dėl „M1 Max“, „M1 Ultra“ ir oro cirkuliacijos sistemos bus „tiek mažai garso, kad vartotojai jo net nepastebės“.

Gale yra keturios „Thunderbolt 4” jungtys, 10 gigabitų „Ethernet” jungtis, 2 USB-A, vienas HDMI ir garso lizdas didelės varžos ausinėms arba išoriniams sustiprintiems garsiakalbiams. Į sistemą įmontuotas „WiFi 6” ir „Bluetooth 5“.

„Apple“ naujieji įrenginiai: „Mac Studio“

Jungčių taip pat bus ir priekyje. Sistemos su „M1 Max“ turės du USB-C, kurie palaikys 10 Gb/s. Su M1 Ultra juos pakeis „Thunderbolt“ jungtys, palaikančios 40 Gb/s. Taip pat priekyje bus SD kortelių skaitytuvas.

Teigiama, kad vienam įrenginiui užteks jėgos prijungti Iki keturių „Apple Pro Display XDR“ ir, šalia to, 4K televizorių.

Kaip teigia „Apple“, „Mac Studio“ su „M1 Max“ turės iki 2,5 karto (3,8 karto su „M1 Ultra“) didesnį procesoriaus našumą nei greičiausias 27 colių „iMac“ su 10 branduolių procesoriumi, taip pat iki 3,4 karto greitesnį grafikos našumą nei tas pats „iMac“ bei bus iki 3 kartų (4,5 kartų „M1 Ultra“) greitesnis nei „Mac Pro“. „Apple“ giriasi, kad „Mac Studio“ gebės transliuoti iki 18-os „8K ProRes” srautų vienu metu.

Anot „Apple“ atstovų, su M1 Ultra bus galima gauti iki 128 GB grafikos atminties, 7,4 GB/s našumą ir iki 8 TB talpos.

„Mac Studio“ su „M1 Max“ kainuos nuo 1999 dolerių, su „M1 Ultra“ – nuo 3999 dolerių.

Milžiniškas procesorius: dvigubas „M1 Ultra“

„Apple“ pristatė milžinišką procesorių staliniams „Mac“ kompiuteriams – sujungė du „M1 Max“ procesorius į vieną, kurį pavadino „M1 Ultra“.

114 milijardų tranzistorių – tai 7 kartus daugiau nei M1 ir daugiau, nei bet kuris kitas lustų rinkinys, patikina „Apple“.

Šis procesorius galės pasitelkti iki 128 gigabaitų operatyviosios atminties, kurią galės naudoti ir integruota vaizdo plokštė

M1 Ultra procesorius

Naująjame lustų rinkinyje bus 20 procesoriaus branduolių, 64-i grafikos apdorojimo branduoliai (GPU), dar 32 branduoliai skirti neuroniniam varikliui „Neural Engine“, kuris paspartins skaičiavimus programuotojams.

„M1 Ultra yra dar vienas žaidimą keičiantis „Apple“ lustas, kuris šokiruos asmeninių kompiuterių rinką. Sujungę du „M1 Max“ lustus, naudodami „UltraFusion“ architektūrą, galime plėsti lustą neribotai“, – sakė „Apple“ techninės įrangos technologijų vyresnysis viceprezidentas Johny Srouji.

Tarp 20 branduolių, 16-a bus aukšto našumo ir 4 – aukšto energetinio efektyvumo branduoliai. „Apple“ teigia, kad procesoriaus našumas yra 90 procentų didesnis nei sparčiausio prieinamo 16 branduolių procesoriaus rinkoje, ir tam naudojama 100 vatų mažiau energijos.

Integruota vaizdo ploštė vaizdų apdorojimo užduotims esą pasieks panašią spartą, kaip sparčiausios atskirai parduodamos vaizdo plokštės, naudodama 200 vatų mažiau energijos. Prezentacijoje matoma, kad lyginta su RTX 3090, tačiau nenurodyta, kokios užduotys buvo naudojamos.

Žadama, kad dvigalvį procesorių sujungs „UltraFusion“ nauja jungtis, kuri užtikrins 2,5 TB/s pralaidumą, keturis kartus daugiau, nei kiti sparčiausi sprendimai.

„Su M1 Ultra padarėme kažką tikrai novatoriško“, – tikino „Apple“ atstovai.

„iPad Air“: kainuos nuo 599 dolerių, palaikys 5G, turės M1 lustą

„Mes perkeliame „iPad Air“ charakteristikas į kitą lygį“ – pasakoja Timas Cookas.

Naujasis planšetinis kompoiuteris turės M1 lustą, kuris, teigiama, bus iki 60 proc. greitesnis už prieš tai buvusį A15.

Anot „Apple“, naujasis planšetinis kompiuteris bus dukart greitesnis už „Windows“ konkurencingus modelius.

Naujasis planšetinis kompiuteris turės 16 branduolių procesorių ir 500 nitų šviesumo ekraną su „Retina Display“.

Taip pat planšetiniame kompiuteryje bus ir priekinė 12MP ultra-plati kamera.

Naujas „iPad Air“

„iPad Air“ palaikys 5G ryšį ir galės dar greičiau perkelti failus per laidą, kadangi, anot „Apple“ USB-C jungtis bus dukart spartesnė.

Teigiama, kad naujasis „iPad Air“ bus pagamintas iš 100 proc. perdirbamų komponentų.

Planšetinis kompiuteris bus prieinamas keturiomis spalvomis – „Space Grey“, „Starlight“, taip pat rožine ir anksčiau nematyta mėlyna spalva.

Naujasis „iPad Air“ kainuos nuo 599 eurų ir bus prieinamas su 64 GB ir 256 GB talpa. Vartotojai galės užsisakyti šiuos planšetinius kompiuterius penktadienį ir gauti juos jau kovo 15 d.

Apple TV+ išbandys gyvas transliacijas

Produktų pristatymą „Apple“ vadovas Timas Cookas pradėjo kalbėdamas apie „Apple TV+“. T. Cookas pasidžiaugė, kad filmuose dirbama su geriausiais pasaulio aktoriais, pasidžiaugė pelnomis apdovanojimų nominacijomis ir laimėjimais.

„Taip pat turime pranešti kai ką jaudinančio“, – tęsdamas apie „Apple TV+ pasakoja T. Cookas ir prideda, kad nuo šiol kiekvieną penktadienį per „Apple TV+“ vartotojai galės gyvai stebėti beisbolo rungtynes.

„iPhone SE“ kainuos nuo 429 dolerių

„Apple“ vadovas Timas Cookas renginyje pristatė atnaujintą „iPhone SE“ modelį, tačiau staigmenos nepateikė. Kaip ir prognozavo rinkos apžvalgininkai, laukiamiausias regninio prietaisas turės naująjį „Apple A15 Bionic“ lustą, galės filmuoti 4K raiška ir palaikys 5G interneto ryšį.

429 doleriai – nuo tokios kainos prasidės naujasis „iPhone SE“.

„iPhone SE“ širdyje yra „A15 Bionic“ – toks pats lustas, kaip ir „iPhone 13“, jis užtikrina tokią pačią spartą, kaip kituose telefonuose ir tai gali tik „Apple“, – kalbėjo T. Cookas.

Apple iPhone SE

„iPhone SE“ žada geresnę patirtį visomis prasmėmis – ir pramogaujant, ir atliekant darbo užduotis. 6 branduolių procesorius yra apie 1,8 karto greitesnis nei „iPhone 8“, o už šią kainą, kaip tikina „Apple“, telefonas bus spartesnis už bet kokį kitą konkurentą. Telefone veiks 5G ryšys, kuris užtikriną didesnę spartą.

12 megapikselių kamera su „kompiuterine fotografija“ užtikrins geresnius kontrasto, spalvų, triukšmo pašalinimo rodiklius.

Žadama, kad telefonas turės geresnę baterijos trukmę nei jo pirmtakas, nauja kamera leis fotografuoti HDR vaizdus.

Telefonai bus raudonos, „žvaigždžių šviesos“, ir „vidurnakčio“ spalvos.

Ekrano įstrižainė išlieka nepakitusi – 4,7 colių, telefonas turės IP67 atsparumo vandeniui reitingą, tai apsaugos nuo atsitiktinių apliejimų skysčiais.,

Užsisakyti telefoną bus galima nuo kovo 11 dienos, o pirmi pristatymai pasaulyje – kovo 18 dieną.

Telefone veiks „iOS 15“ operacinė sistema, žadamas ilgas telefono palaikymas atnaujinimais. Telefonas pagamintas iš perdirbtų medžiagų.

Dar T. Cookas pristatė, kad esami flagmanai „iPhone 13“ pasipuoš dviem naujų spalvų viršeliais.

Renginio išvakarėse spekuliacijų buvo daug, kokias naujoves paruošė „Apple“.

Ko gero laukiamiausias įrenginys buvo atnaujintas „iPhone SE“ modelis. Paskutinį kartą šios linijos telefoną matėme 2020 m., telefonas turėjo 4,7 colių ekraną ir buvo prieinamas už mažiau nei 500 eurų. Buvo laukta, kad renginyje „Apple“ užsimins ir jau greitai vartotojų telefonus pasieksiantį „iOS 15.4“ atnaujinimą, kuriame bendrovė pristatys „Face ID“ atrakinimo nešiojant kaukę funkciją, taip pat „Universal Control“, kitaip tariant, funkciją, leidžiančią tarpusavyje susieti „MacBook“, „iPad“ ir kt. įrenginius ir valdyti juos iš vieno prietaiso. Taip pat „Apple“ žada 37 naujus jaustukus (angl. emoticon) ir galimybę priimti mokėjimus su „iPhone“ nugarėle.