Naujieji akiniai turės prie diržo segamą bateriją, kurios pakaks dviem valandoms. Planuojama pirmiausia akinius pristatyti JAV rinkai, jie turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje ir kainuos 3499 JAV dolerius (apie 2330 eurų).

Tokia kaina yra kartais didesnė už kitus šiuo metu rinkoje esančius virtualios realybės įrenginius. Palyginimui, praėjusią savaitę socialinių tinklų valdytoja „Meta“ pristatė naujausią „Quest“ įrenginį, kurio kaina – 449 doleriai.
Apple VIsion Pro

Investuotojai gana santūriai vertino naujienas – per pranešimą, kurio metu buvo pristatytos naujausios kompanijos technologijos, „Apple“ akcijų kaina krito.

„Apple Vision Pro“ akiniai primena kitus rinkoje esančius įrenginius ir dar yra panašūs į slidinėjimo akinius, palygino BBC.

Žadama, kad naujieji papildytos realybės akiniai virtualius objektus transliuos aplink supantį pasaulį, todėl akinių naudotojai galės „maišyti“ realybę ir virtualią aplinką žiūrint per ekraną. Pvz., bus galima pasiekti įvairias programas, dirbti virtualiu kompiuteriu, žiūrėti filmus, rašyti dokumentus. Tačiau kol kas nėra daug įrodymų, kad tokios rūšies technologijų poreikis didelis.
Apple VIsion Pro

„MacRumors“ vyr. redaktorius Hartley Charlton teigia nesąs įsitikinęs, kad plačioji visuomenė priims naująjį įrenginį.

„Jis iš pradžių nepatiks daugumai vartotojų dėl itin aukštos kainos ar tiesioginių trūkumų, kuriuos turi pirmos kartos prietaisas“, – kalbėjo jis ir išskyrė, kad akumuliatorius prie akinių jungiamas atskiru laidu.
Apple VIsion Pro

Tačiau H.Charlton taip pat pripažino, kad istoriškai „Apple“ turi gebėjimų „įveikti skepticizmą“ dėl naujų prietaisų ir įtikinti žmones „atsisakyti pinigų, kad į savo kolekciją įsitrauktų dar vieną naują prietaisą“.

„Apple“ vadovas T. Cookas teigė, kad naujieji akiniai leidžia vartotojams „matyti, girdėti ir sąveikauti su skaitmeniniu turiniu taip, lyg jis būtų jūsų fizinėje erdvėje“.

Šioje erdvėje viskas kontroliuojama naudojant rankas, akis ir balsą – pirštų kombinacijos naudojamos slinkti objektus, akių judesiai sekami ir taip sistema žino, į kokį objektą akys yra nukreiptos.
Apple VIsion Pro

„Meta“ yra viena iš kompanijų, daug investavusių į papildytą realybę, tačiau ji neatrado čia veikiančio recepto, anksčiau žadėta „metavisatos“ koncepcija „stringa“.

Apskritai dėvimų galvos įrenginių rinka pernai krito 54 procentais, vertina „International Data Corporation“.

Paskutinis naujas didelis „Apple“ prietaisas buvo pristatytas 2015-aisiais, tai buvo „Apple Watch“ laikrodžiai.
Apple VIsion Pro

„Per pastaruosius kelerius metus virtualios ir papildytos realybės rinka buvo šiek tiek pervertinta dėl „metavisatos“ ir kitokios panašios patirties. Dėl šios priežasties manau, kad užtruks šiek tiek laiko (kol nauji „Apple“ akiniai „įsivažiuos“). Tai pasakius, jei prieš 10-15 metų jums sakyčiau, kad žmonės už telefoną bus pasiryžę sumokėti beveik 2000 dolerių, nemanau, kad daug žmonių būtų patikėję ir pripažinę, kad pasirengę tiek mokėti“, – vertino „Forrester Research“ viceprezidentas Thomas Hussonas.

„Vision Pro“ akiniai yra prikrauti įvairiausių sensorių, todėl nebereikės naudoti papildomų valdiklių, itin didelės raiškos ekranai kiekvienai akiniai gebės atkurti labai detalų HDR vaizdą, abiem akims teks 23 milijonai pikselių. Tai daugiau nei 4K raiška kiekvienai akiai atskirai.

„Vision Pro“ akims pateikia realaus pasaulio vaizdą, perteikiamą per kelias kameras ir jutiklius, o deklaruojamas delsos laikas sieks tik 12 milisekundės dėl naudojamo naujo lustų rinkinio. „Apple“ prezentacijoje beveik neminėjo žaidimų, o vietoje to daugiausia demonstravo, kaip „Vision Pro“ vartotojai guli ant sofos ir naršo programas ar žiūri filmus, sėdi prie klaviatūros ir dirba prie didžiulių virtualių ekranų, o tuo pačiu gyvena įprastą gyvenimą, pvz., sutepa sumuštinį vaikui ar bendrauja su aplinkiniais.

„Apple“ įrenginį vadina „erdviniu kompiuteriu“, kuris gali atstoti namų vaizdo ir garso įrangą ar kitus prietaisus.
Apple Vision Pro

Apple taip pat pristatė naujausią išmaniųjų telefonų ir kompiuterių programinę įrangą, didesnį, 15 colių, „Macbook Air“ kompiuterį, taip pat atnaujintus „Studio“, „Mac Pro“ kompiuterius.