Susiplanuokite maršrutą

Jeigu nusprendėte ilgąjį savaitgalį skirti kelionėms ir norite aplankyti įdomias vietoves, „RoadTrippers“ aplikacija gali tapti tikra pagalbininke. Programėlė padeda suplanuoti maršrutą nuo namų iki pat galutinio taško bei nurodo, kokie lankytini objektai bus pakeliui. Visą maršrutą galite suplanuoti iš anksto, išsaugodami norimas aplankyti vietas, kad jas galėtumėte pasiekti neprisijungę prie interneto.

Programėlė pasiūlys ne tik kultūrinius objektus, bet ir laisvalaikio, maitinimo vietas, jeigu norėtumėte trumpam stabtelti, pailsėti ar pasimėgauti gardžiais pietumis.

Aplankykite pažintinius takus

Ar žinojote, kad Lietuvoje yra daugiau nei 100 pažintinių takų? Tam, kad visus juos aplankytumėte, tikrai prireiks laiko, o ilgasis savaitgalis – puiki proga pradėti kelionę. Šis laisvalaikio praleidimo būdas leis ne tik pažinti šalį, bet ir atrasti jos kultūrines vertybes, susipažinti su šalies gamta.

Tam galite pasitelkti ir mobiliąsias aplikacijas, kurios leidžia pažinti augalus. Pavyzdžiui, „PictureThis“ atpažįsta daugiau nei 17 000 augalų rūšių, todėl gali išties praturtinti jūsų apsilankymus gamtoje. Įprastai pažintiniame take jus pasitiks informacinės lentos, supažindinančios su išskirtine augmenija, tačiau naudojant išmaniuosius įrenginius viskas taps dar paprasčiau.

Na, o jeigu dar sunku išsirinkti, kurį pažintinį taką aplankyti, galite pasinaudoti gerai pažįstama aplikacija „TripAdvisor“, kurioje rasite keliautojų atsiliepimus apie konkrečias vietoves, ar apsilankyti portale lithuania.travel, kur rasite visą informaciją apie pažintinius takus Lietuvoje.

Leiskitės į filmo peržiūrą gryname ore

Filmas po žvaigždėmis skamba romantiškai? Tam, kad galėtumėte pasimėgauti gera juosta gryname ore visai nereikia kartu su savimi vežtis krūvos laidų. „Samsung Freestyle“ nešiojamasis projektorius yra lengvas ir patogus, o visiškai įkrautas jis gali veikti net iki 3 valandų.

Geram vaizdui prireiks tik lygaus paviršiaus, kuriame atvaizduosite vaizdą. Puikiu pasirinkimu gali tapti pastato siena. Be to, šį projektorių galite naudoti telefono baterijos įkrovimui, tad vienas įrenginys atliks dvi funkcijas, o kartu garantuosite ir įspūdžių kupiną laiką gamtoje.

Pramogos – ir norintiems pažinti Vilnių

Jeigu ilgąjį savaitgalį nuspręsite praleisti mieste ir ieškote prasmingos veiklos, galite naudotis programėle „Neakivaizdinis Vilnius“. Išmaniųjų įrenginių naudotojams siūloma mobilioji aplikacija, kurioje gausu maršrutų, leisiančių pažinti Vilniaus miestą. Projekto iniciatoriai ir programėlės kūrėjai kviečia pasivaikščioti po Vilnių ir susipažinti su jo istorija, architektūra, gamta, taip pat pažinti skirtingus sostinės rajonus.

Programėlėje rasite maršrutų audiogidus, galėsite išsaugoti mėgstamiausias vietas ir rasite informacijos apie netoli maršrutų trasų esančias jaukias kavines, meno ir kultūros erdves, pramogų vietas. Be to, siūlomi maršrutai yra skirtingo atstumo, taip pat turi skirtingus sudėtingumo lygius, kurie parenkami atsižvelgiant į miesto reljefą.