„Ericsson“ yra viena didžiausių pasaulyje 5G mobilio ryšio tinklų tiekėjų, ji paskelbė, kad mažindama sąnaudas atleis 8500 darbuotojų. Pirmadienį komentuodamas CNBC televizijai įmonės vadovas vertino, kad Europos telekomunikacijų sektorius yra netvarus.

„Didžioji Europos problema yra ta, akd klientai tiesiog nebegali plėsti tinklų ir tai ilgainiui pakenks Europos konkurencingumui“, – teigė B. Ekholmas, ragindamas greičiau konsoliduoti sektoriuje veikiančias bendroves.

Jis teigė, kad tokios didelės valstybės kaip JAV, Kinija, Indija šiuo metu teturi po 2-3 telekomunikacijų bendroves, panašiu keliu turėtų žengti ir Europa: „Žinote mano požiūrį į tai, aš tikiu, kad Europa turi konsoliduotis“.

Jis skaičiavo, kad Europoje veikia iš viso apie 200 telekomunikacijų bendrovių ir kiekvienoje valstybėje yra daugmaž po 4 tokias įmones. Tokia sektoriaus struktūra, anot jo, yra netvari ir šią problemą reikia spręsti.

Vertindamas 5G plėtrą „Ericsson“ vadovas vertino, kad „kelionė dar yra pačioje pradžioje“, bet pridūrė, kad Indija per kelis artimiausius ketvirčius pasistatys vieną stipriausių 5G tinklų pasaulyje, Indija taip pat tikriausiai pradės pirmoji diegti ir inovacijas šio tinklo viduje.

Kaip anksčiau skelbė „Reuters“, bendrovės atleidimai yra kol kas didžiausio masto visame telekomunikacijų sektoruje. Iš viso „Ericsson“ dirba 105 tūkst. darbuotojų visame pasaulyje. Nors įmonė neatskleidė, kur darbuotojų atleidimai bus didžiausi, analitikai vertina, kad labiausiai paveikta bus Šiaurės Amerika, o augančiose rinkose, tokiose kaip Indija, atleidimų bus mažiausia.

Didžiausia pasaulio telekomunikacijų bendrovių „Verizon“ šiemet planuoja 18,25-19,25 milijardo dolerių investicijas, tai mažiau, nei pernai siekę 23 milijardai dolerių.