Android“ nustatymuose yra daugiau parinkčių nei įsivaizdavote – tokių, dėl kurių telefoną gali būti patogiau naudoti, duomenys gali būti saugesni, o ryšys su kitais įrenginiais – greitesnis. Visos šios parinktys randamos naujausios „Android“ 13 versijos, vadinamosios „grynosios „Android“, paskirtyje „Nustatymai“, kurią rasite „Google Pixel“ įrenginiuose. Tačiau ir kituose telefonuose, pavyzdžiui, „Samsung“ ar „Motorola“, turėtų būti panašių parinkčių.

Automatinis „Wi-Fi“ įjungimas

Gali būti, kad „Wi-Fi“ yra išjungtas, kai nesate namuose ar biure. Jei taip, „Android“ gali jį vėl įjungti, kai grįžtate į tinklo, prie kurio anksčiau buvote prisijungę, veikimo zoną. Eikite į „Ryšiai“, tada spauskite „Wi-Fi“, „Išplėstiniai nustatymai“ ir rasite parinktį „Įjungti „Wi-Fi automatiškai“.

Mažesnis duomenų sunaudojimas

Jei esate užsienio šalyje, naudojatės ribotu duomenų perdavimo planu arba esate vietoje, kurioje yra neryškus mobiliojo ryšio padengimas, galite priversti telefoną naudoti mažiau duomenų bakstelėdami „Tinklas ir internetas“ ir „Duomenų taupymas“. Tai veikia keliais skirtingais būdais: pavyzdžiui, tam tikros programos gali rečiau tikrinti, ar nėra atnaujinimų, o internete esantys paveikslėliai gali būti įkeliami tik tada, kai juos bakstelėsite.