Mobiliujų žaidimų industrija yra milžiniška, ji šiuo metu verta beveik 90 mlrd. JAV dolerių, ir tai sudaro pusę visos žaidimų industrijos rinkos vertės. Tokias sumas mobiliųjų žaidimų industrija pasiekė kartais labai vartotojus erzinančiais metodais.

Pvz. reklamos, mikrotransakcijos, ribotas gyvybių skaičius, „energija“, „mana“ ar kiti ištekliai, už kuriuos reikia susimokėti. Kartais atrodo, kad žaidimai netgi kopijuojami vieni nuo kitų, atliekant minimalius vizualinius pakeitimus.

Todėl atrinkome TOP5 visiškai nemokamus žaidimus be jokių reklamų.

Penkta vieta: ULTRAFLOW

Žaidimo principas labai paprastas – reikia pataikyti kamuoliuką į ertmę. Bet tai bus sunkiau nei atrodo, kamuoliukas į sieneles gali atsitrenkti ribotą skaičių kartų, tad lygiai nebus lengvi.

Norint žaidimą pereiti reikės sėkmės ir įgūdžių. Tačiau tai labai smagus būdas „užmušti“ laiką laukiant autobuso.

Ketvirta vieta: „PewPew“

Žaidimas neturi kažkokio konkretaus tikslo ar naratyvo. Kaip ir senuosiuose arkadiniuose žaidimuose, tikslas – surinkti kuo aukštesnį taškų skaičių ir bandyti pasiekti rezultatų lentelės viršų, lyginantis su kitais žaidėjais. Bet lengva nebus, žaidimas greitas ir chaotiškas, reikės labai geros reakcijos ir įgūdžių. „PewPew“ yra dar vienas puikus laiko trintukas.