Dėl to prieš nerdami į šį straipsnį atsakykite sau kelis esminius klausimus:

  • Kokio dydžio televizorius geriausiai tiks jūsų kambariui? Galite naudoti šią lentelę.
  • Kam naudosite TV? Filmai, žaidimai, „smart“ funkcijos?
  • Kokią sumą esate pasiruošę skirti?

Taip pat turėkite omenyje, kad nauji televizorių modeliai dažniausiai yra pristatomi sausį CES parodoje, o į parduotuves atkeliauja kovą – balandį. Tai reiškia, kad šiuo metu nauji modeliai bus brangiausi, tačiau praėjusių metų modeliai dabar bus prieinami geresnėmis kainomis.

Ieškoti geriausioms kainoms daugiausiai naudojau kainų sekimo puslapius, pvz., kaina24.lt ir kainos.lt.

Mano patirtis

Samsung“ savo interneto puslapyje rašo: „atminkite, kad pasirinkus didesnį TV dabar, vėliau nesigailėsite.“ Tai nėra universali tiesa. Aš visgi džiaugiuosi, kad pirkdamas savo „Philips 43PUS7303/12“ televizorių jų nepaklausiau.

Elektronikos parduotuvių lentynos šiek tiek iškreipia vaizdą, kadangi ten maniškis 109 cm (43 colių) televizorius atrodė labiau kaip monitorius pastatytas prie dvigubai didesnių modelių. Tačiau galiausiai parsigabenęs televizorių namo pamačiau, kad jis vos telpa ant spintelės, kur jam buvo numatyta vieta, ir atrodo gerokai didesnis nei parduotuvėje.

Nesakau, kad ir jums reikia mažesnio televizoriaus, tačiau siūlau iškart nenurašyti mažesnių modelių. Apskritai, skaitydami turėkite omenyje, kad kiekvienas turime individualios poreikius, todėl šios rekomendacijos nebūtinai gali atitikti jūsiškius.

Iki 500 Eur

Šioje kategorijoje turėsite priimti kompromisą – dydis ar funkcionalumas.