Neabejoju, kad daugumai renkantis išmanųjį telefoną, pagrindinis žvilgsnis krypsta į kamerą. Gera nuotraukų ir video kokybė svarbu jei ne kiekvienam, tai didžiajai daliai, kurie renkasi brangesnį išmanųjį.

„OnePlus” bendradarbiavimas su „Hasselblad“ bando privilioti fotografijos entuziastus, bet ar užtenka nugarėlėje logotipo su garsiu prekės ženklu? Ši apžvalga yra mano kaip televizijos operatoriaus vertinimas, todėl nebūtinai gali sutapti su jūsų nuomone.

OnePlus 11

Trys metai su „Hasselblad“: vienas žingsnis į priekį ir vienas atgal

Treti metai iš eilės „OnePlus“ tęsia bendradarbiavimą su švedų profesionalios foto įrangos gamintoju „Hasselblad“. Ar rezultatas pasiteisino? Mano vertinimu, taip, jei naudosite tik pagrindinę kamerą ir išmoksite naudotis „Pro“ režimu rankiniais nustatymais. Dar gerai būtų RAW failais fotografuoti, tuomet ir atsiskleidžia visas „Hasselblad“ indėlis.

Pasirinkus portreto režimą imituojamas būtent „Hasselblad“ 30mm arba 65mm „bokeh“ efektas (estetinis neryškių vaizdo dalių suliejimas). Prieš fotografuojant portretus, galima didinti arba mažinti diafragmą. Kai kuriuose išmaniuosiuose tai galima daryti ir padarius nuotrauką.

OnePlus 11

OnePlus 11“ nugarėlėje yra trys kameros: pagrindinė 50 MP f/1.8 24mm, itin plataus kampo 48 MP f/2.2 ir teleobjektyvo 32 MP f/2.0 48mm (optinis priartinimas du kartai). Tai šioks toks žingsnis atgal, nes visi pagrindiniai konkurentai turi 70mm arba 77mm (iki trijų kartų) teleobjektyvo kameras. Net senesnis „OnePlus 7 Pro“ jau buvo išleistas su 78mm teleobjektyvo kamera. Priekinė kamera šiame flagmane 16 MP f/2.5 25mm.

OnePlus 11

Labiausiai patiko pagrindinės kameros rezultatas. Nuotraukos puikios tiek dieną, tiek naktį. Kaip ir dauguma „Android“ išmaniųjų, „OnePlus 11“ turi skirtingų fotografavimo režimu: portreto, ilga ekspozicija, naktis, „xpan“ ir keletas kitų.

Taip pat galima pasirinkti „10 bitų spalvos“ arba „HEIF“ formatą norint sutaupyti vietos, tačiau vėliau nuotraukas reikės konvertuoti į JPEG. Man kiek užkliuvo spalvų balansas – visos trys kameros fotografuoja skirtingai. Kiek suprantu, pagrindinis „Hassleblad“ indėlis yra spalvų korekcija, bet kol kas matyt reikia sulaukti sistemos atnaujinimų, kurie pagerins tai.
Mano vertinimu, geriausio rezultato galima pasiekti fotografuojant rankiniais nustatymais „RAW“ formatu. Vėliau galima pakoreguoti ir išgauti maksimaliai geriausią nuotraukos kokybę. Kiek erzina automatiškai įsijungianti makro funkcija kai nori iš arti nufotografuoti. Aš geriau renkuosi nuotrauką be makro ir išjungiu jei noriu nufotografuoti objektą iš arti. Tai ir šiek tiek keista, nes „OnePlus 8 Pro” makro nuotraukos man buvo geriausios iš tuo metu rinkoje buvusių flagmanų.

Video raiška net 8K, tačiau jums to nereikia

Maksimali „OnePlus 11“ video raiška net 8K 24 kadrai per sekundę, tik aš vis dar nesuprantu, kam to reikia. Kokybė gera, bet redaguoti tokius failus vargu ar kam pavyks. Mano kompiuterio resursai per silpni. Geriau ištobulintų 4K.

Labai gaila, kad dingo 4K 120 kadrų per sekundę filmavimas sulėtintai. „OnePlus 10 Pro“ ir „OnePlus 9 Pro“ turi tokią galimybę ir tai atrodo kur kas geriau nei kitų „Android“ flagmanų filmavimas 120 kadrų per sekundę tik „FullHD“ raiška.

OnePlus 11

Pagrindinis mano darbas „DELFI“ yra reportažų ir laidų filmavimas. Pakankamai dažnai filmavimui naudoju tik telefoną, nes kokybė dienos metu išties gera daugumos flagmanų.

Geriausia kokybė „OnePlus 11“ išlieka tik su 24mm pagrindine kamera. Jei itin plataus kampo kamera dieną filmuoja dar gerai, tai vakare rekomenduočiau filmuoti tik su 24 mm.

Labiausiai nuvylė teleobjektyvo kamera. Optinis priartinimas tik du kartai. Jei nuotraukos su teleobjektyvo kamera dar naudojamos, tai filmavimo kokybė manęs netenkino. Skaitmeninis priartinimas iki 10 kartų, tačiau apsiribočiau maksimaliai tik 48mm optinio 2 kartų priartinimo kamera. Gal su atnaujinimais situacija pagerės, tačiau iš flagmano norėtųsi kokybiškesnio rezultato.

OnePlus 11

Pasirinkus „Pro“ režimą su rankiniais nustatymais, galima tik fotografuoti, o ne filmuoti. Pavyzdžiui „Honor Magic 4 Pro“ galima ir fotografuoti, ir filmuoti. „Samsung“ flagmanai turi atskirus režimus – „Pro“ fotografavimui ir „Profesionalus filmavimas“.

„OnePlus 11” turi atskirą „filmo“ režimą, kur yra rankiniai nustatymai, tačiau negali keisti raiškos ir filmuoja tik 21:9 formatu. Tiems, kas nori vėliau redaguoti, gali rinktis „log“ formatą. Tai suteikia didesnį dinaminį diapazoną bei vėliau galima koreguoti spalvas. Filmuojant automatiniais nustatymais, spalvos balansas ne visada tinkamai suveikė, todėl aš dažniausiai naudojuosi rankiniais nustatymais. Tik šiuo atveju, „OnePlus 11” 21:9 formatas „DELFI“ reportažams ne visada tinka.

OnePlus 11

Priekinės kameros rezultatas taip nedžiugino. Maksimali raiška tik FullHD ir tik 30 kadrų per sekundę. Dauguma flagmanų už šią kainą jau leidžia filmuoti 4K raiška, todėl „OnePlus 11” čia pralaimi.

OnePlus 11

Greitas, bet ne greičiausias įkrovimas

Vienas iš „OnePlus 11“ privalumų – pakuotėje 100W įkroviklis, kuris telefoną įkraus vos per 25 minutes. Bent jau taip tvirtina gamintojai, o pati baterija atlaikys 1600 įkrovimo ciklų. Tai nėra pats greičiausias laikas, per kurį įkrausite išmaniojo telefono bateriją. Kiek senesnis „OnePlus 10T“ turi 160W įkroviklį, o rekordininkas šiai dienai – „Realme GT Neo 5“ su 240W įkrovimo galimybe, tik Lietuvoje jo įsigyti nėra galimybės ir neaišku, kiek ilgai tarnautų pati baterija su tokiu greitu įkrovimu.

OnePlus 11

Dizainas puikus ir matinė nugarėlė man patiko. Nesurenka pirštų antspaudų, jei išmanųjį naudoji be dėklo. Tačiau išvengti keleto įbrėžimų naudojantis „OnePlus 11” nepavyko, todėl aš rinkčiausi dėklą, kuris apsaugotų ne tik nuo įbrėžimų, bet ir netikėtų iškritimų.

Labai svarbu ir pačių dėklų pasirinkimas, o jų nėra tiek daug kiek „iPhone“ ar „Samsung“ išmaniesiems. Jei šių flagmanų dėklų galima įsigyti dar nepasirodžius telefonams prekyboje, tai naujausių „OnePlus“ modelių dėklų reikia palaukti ir paieškoti.

OnePlus 11

Našumu „OnePlus 11” nenusileidžia kitų gamintojų flagmanams. Naujausias procesorius „Snadragon 8 Gen 2”, 8GB RAM su 128GB (UFS 3.1) bei 16GB RAM su 256GB (UFS 4.0) vidine atmintimi. Galimybė naudotis dviem SIM kortelėmis arba eSIM. Tiems, kam aktualu – 5G ryšio palaikymas.

OnePlus 11

Apibendrinimas

Iš esmės „OnePlus 11” puikus flagmanas, nežiūrint keleto trūkumų. Naujausias procesorius, greitas įkrovimas, puikiai tarnaujanti baterija, sistemos atnaujinimai 4 metai ir pakankamai solidi pagrindinė kamera.

Pagrindiniai trūkumai: neturi apsaugos nuo dulkių ir vandens (IP68), priekinė kamera filmuoja tik FullHD raiška, optinis priartinimas tik du kartai. Tiesa, kompanija teigia, kad „OnePlus 11“ turi IP64 sertifikatą - atsparumas dulkėms ir purslams.

Jei nesate toks priekabus filmavimo kokybei kaip aš, tai išties patrauklus šių metų flagmanas. Oficialioje „OnePlus“ svetainėje kaina už 128GB vidinės atminties „OnePlus 11” yra 879 eurai, o už 256GB tektų susimokėti 949 eurus.