Netekusi augintinio ragina kitus įsigyti GPS


Neseniai socialiniame tinkle „Facebook“ buvo gausu įrašų apie prieš pora mėnesių dingusį auksaspalvį retriverį vardu Kumpis, kuris praėjusią savaitę buvo rastas paskendęs.

Augintinio šeimininkė dalijosi skaudžia patirtimi ir ragino saugoti savo šuniukus: „Labai prašome visų, dėkite savo šunims GPS... Jie kainuos pigiau nei mėnesiai paieškų“, – dalijosi Aistė.

Po šio įvykio padaugėjo besidominčių GPS sekimo sistemomis, kurios galimai padėtų tokioje situacijoje.

GPS

Štai vienos populiarios „Facebook“ grupės narė Vita klausia: „Gal galite rekomenduoti konkrečius GPS sprendimus? Koks daviklis, kaip tvirtinate, koks sim planas?“, – teiraujasi grupės narė.

Tarp komentarų buvo nemažai tų, kurie rekomendavo būtent „Tractive GPS Dog Tracker“ sekiklį: „Tractive.com, užtrauktas plastmasiniu „chamutiku“ prie antkaklio. Geriau nieko nėra“, – rašo Dainius.

„Aš rekomenduoju „Tractive“, naudoju du metus, tikrai patikimas ir gerai veikia, perkasi pats aparatas ir tada reikia papildomai nusipirkti planą“, – komentuoja Goda.

„Mūsų „Tractive“ visada uždėtas ant antkaklio. Nebijo vandens, smūgių. Jau tris metus naudojam, niekad nebuvo atsisegęs“, – rašo Vaida.

„Tractive GPS Dog Tracker“ apžvalga


Įsigijusi šunį iš karto pradėjau domėtis GPS sekikliais augintiniams, kadangi gyvename soduose, šuo dažnai laksto kieme palaidas, o pasivaikščioti kasdien einame į mišką. Be to, prieš tai turėtas šuo pabėgdavo iš namų, o GPS sekiklis padėtų greičiau surasti paklydusį šunį.

Delfi trumpai
<div class="article-customcode"></div>
Delfi trumpai
<div class="article-customcode"></div>
Skaičiau įvairių sekiklių apžvalgas internete, populiariausi iš jų: „Tractive GPS“, „Whistle GO“, „Pawfit 2 Pet“, „Petfon Dog“, „Weenect Dog“, „Safer Pet“. Visų sekiklių kainos yra panašios, prasideda nuo 25 eurų už prietaisą.

Galiausiai nusprendžiau įsigyti „Tractive GPS Dog Tracker“, nes man patiko jo siūlomos funkcijos ir daugelyje apžvalgų buvo minima, kad „Tractive“ siūlo aukščiausio lygio GPS sekimą už priimtiną kainą.

„Tractive GPS“

Pats sekiklis kainuoja 49,99 Eur, tačiau tam, kad jis veiktų, būtina užsisakyti prenumeratą. Yra dvi prenumeratos parinktys: planas „Basic“ (12 eurų per mėnesį, 72 eurai per metus arba 96 eurai kas dvejus metus) ir planas „Premium“ (84 eurai per metus, 120 eurų kas dvejus metus arba 240 eurų kas penkerius metus).

Abu prenumeratos planai suteikia GPS sekimą, neribotą tiesioginį sekimą „Live“ (atsinaujinantį kas tris sekundes) ir augintinio veiklos bei miego stebėjimą.

Planas „Premium“ taip pat suteikia dalijimasi su šeima, veikimą visame pasaulyje (175 šalyse), vienerių metų buvimo vietos istoriją, GPS duomenų eksportą.

„Tractive GPS“

Pirmas dalykas, kuris man labai patiko – sekiklio dizainas. Paprastas, plonas, su guminiu tvirtinimo elementu. Pritvirtintas prie antkaklio jis nė karto nenuslydo ar nenukrito.

Prietaisas yra atsparus vandeniui pagal IPX7 standartą, atsparus smūgiams ir, priklausomai nuo naudojimo, žada iki savaitės veikiantį akumuliatorių (vidutiniškai nuo 2 iki 5 dienų).

„Tractive“ siūlo daugybę naudingų funkcijų: tiesioginį sekimą, virtualių ribų kūrimą, tikslius ir greitus pranešimus, išsamią šuns kasdienės veiklos analizę ir dar daugiau.

„Tractive GPS“

Naudodamasi „Tractive“ programėle, nubrėžiau virtualias ribas, kur yra namų zona, o kur dažniausiai einame pasivaikščioti. Jei šuniukas palieka vieną iš šių pažymėtų teritorijų, iš karto gaunu apie tai įspėjantį pranešimą.

Kai prietaisas įjungtas, sekimas visada veikia. Žemėlapyje rodoma augintinio buvimo vieta ir paskutinio atnaujinimo laikas. Jei augintinis mažai juda, sekimo įrenginys neatnaujins vietos taip dažnai, kad taupytų baterijos energiją.

Man taip pat patiko programėlėje pateikiamos veiklos ataskaitos, kuriose pateikiamas šuniuko aktyvumo laikas, poilsio laikas, sudegintos kalorijos ir visų trijų rodiklių savaitės vidurkiai.

„Tractive GPS“

Gerą įspūdį paliko ir svarbiausia šio prietaiso funkcija – tiesioginio sekimo režimas. Jis suteikia galimybę stebėti kiekvieną augintinio judesį. Tereikia paspausti „Live“ mygtuką ir „Tractive“ kas kelias sekundes atnaujina augintinio buvimo vietą. Augintinio buvimo vieta realiuoju laiku žemėlapyje vaizduojama mėlyna linija.

Tačiau iš karto galima įvardinti didžiausią sekiklio minusą – akumuliatoriaus veikimo laiką. Tiesioginio sekimo režimas akumuliatorių iškrauna žymiai greičiau, nei numatytasis sekimo režimas. Siekiant taupyti akumuliatorių, „Live“ režimas automatiškai išsijungia po penkių minučių, tačiau šią trukmę galite reguliuoti.

Taigi, turintiems šį GPS sekiklį, būtų gerai jį įkrauti po kiekvieno pasivaikščiojimo, kad kito pasivaikščiojimo metu prietaiso baterija siektų 100 procentų.

Nepaisant to, tiesioginio sekimo režimas gali padėti nustatyti augintinio buvimo vietą net ir tose vietose, kur yra silpnas GPS signalas. Taip pat sekiklis turi nedidelę LED lemputę ir garsinį signalą, abu šiuos signalus galima įjungti kartu su „Live“ režimu ir taip lengviau rasti savo augintinį.

„Tractive GPS“

Taip pat tam, kad akumuliatoriaus veikimo laikas būtų ilgesnis, „Tractive“ leidžia prijungti sekimo įrenginį prie penkių „Wi-Fi“ tinklų saugiose vietose, kuriose augintinis praleidžia daug laiko, pavyzdžiui, namuose. Tada įsijungia energijos taupymo režimas.

Taigi „Tractive GPS Dog Tracker“ yra vienas iš prieinamiausių ir geriausiai veikiančių augintinių sekimo įrenginių. Jis patogiai prisegamas prie augintinio antkaklio, visą laiką tiksliai seka jo buvimo vietą, greitai praneša, jei jis pabėga iš namų zonos, stebi jo aktyvumą, miegą ir sudegintas kalorijas.

„Tractive GPS“

Mano nuomone, visiems šunų ar kačių šeimininkams verta pasvarstyti apie GPS sekiklio augintiniui įsigijimą. Jis nepadės išvengti keturkojo bėgimo ar dingimo, bet gali padėti lengviau ir greičiau jį surasti.