Vieni dronai valdomi paprasčiau, kitiems reikia daugiau patirties

Jeigu turite mažiau patirties, specialistai siūlo rinktis mažesnio dydžio ir daugiau išmanių funkcijų turinčius dronus. Pasirinkę didžiulį droną su sudėtingu valdymu, greičiausiai jį sudaužysite ir prarasite savo investiciją. Rinkoje galima rasti ir daugybę nedidelių dronų modelių, kurie turi specialias stabilizavimo, parkavimosi ir kitas funkcijas, kurios leidžia įrenginį nesunkiai suvaldyti net ir nepatyrusiam žmogui. Be to, dalies dronų aplikacijose galima rasti ir specialią apmokymų funkciją būtent mažiau patyrusiems pilotams.

Verta nepamiršti ir to, kad kai kuriuos dronus galima valdyti specialiu pulteliu, kuriame drono vaizdą galima matyti tiesiog prijungus telefoną. Išmanūs „valdymo centrais“ netgi vadinami pulteliai gali realiu laiku pateikti informaciją apie jūsų droną. Be to, verta atkreipti dėmesį ir į tai, kokiu atstumu dronas gali būti valdomas nuo pultelio: dalies įrenginių maksimalus atstumas siekia vos apie 20 metrų, tuo tarpu kiti dronai be problemų veikia net ir 3-4 kilometrų atstumu nuo valdytojo.

Vienas iš geriausiai rinkoje valdomų dronų yra „DJI Mini 2“ – tokį įrenginį suvaldyti gebės net ir visiškai nepatyrę pilotai, droną valdantys vieną iš pirmųjų kartų. Be to, maksimalus „Mini 2“ atstumas nuo valdančiojo siekia net 10 km, todėl tai yra puikus prietaisas ir pradedantiesiems, ir mėgėjams, ir netgi profesionalams, ieškantiems kompaktiško drono.

Dalis dronų tarnauja ilgiau ir gali naudoti kelias baterijas

Kaip ir visi baterijas naudojantys įrenginiai, skirtingi dronai turi labai skirtingą baterijos tarnavimo laiką. Tam įtakos turi ir baterijos dydis, ir drono svoris, ir jo galingumas ar jūsų įgūdžiai droną valdant. Didžioji dalis šių įrenginių gali atlaikyti vos iki 30 minučių skraidymo be perstojo, o mažesni ir kiek pigesni modeliai gali veikti vos apie 10 minučių. Žinoma, tai nereiškia, kad savo dronu galėsite pasimėgauti vos kelias dešimtis minučių per dieną: didžioji dalis šių prietaisų turi keičiamas baterijas, tad išsikrovus vienai baterijai, iš karto galėsite dėti kitą ir tęsti savo skraidymą. Todėl prieš pirkdami droną, gerai pagalvokite, kokio baterijos tarnavimo laiko jums reikia, ar būtinos keičiamos baterijos ir t.t.

Kokybiška kamera reikalinga tik filmuojantiems

Net ir pigiausi dronai turi kameras. Tiesa, jos pigiausiuose įrenginiuose paprastai yra skirtos tik paprasčiausiam vaizdo perdavimui ir filmuoja itin žema raiška, tad medžiagos panaudoti socialiniuose tinkluose ar kokiuose nors projektuose nepavyks. Tačiau jeigu dronu planuojate skraidyti tik dėl savo pramogos, labai įspūdinga kamera jums nėra reikalinga – daug svarbiau tai, kokiu atstumu gali būti palaikomas ryšys tarp drono kameros ir jūsų naudojamo valdymo įrenginio, kad visada galėtumėte naudoti drono vaizdą valdymui. Būtent todėl prastesnes kameras turi ir lenktynėms skirti dronai. Na, o jeigu planuojate filmuoti profesionaliau atrodančius vaizdo įrašus, „Topo centras“ rekomenduoja rinktis bent jau 4K raiškos kamerą turinčius įrenginius su geresne stabilizacija ir kitais privalumais, padėsiančiais užfiksuoti kokybiškesnę medžiagą.

Bene geriausiai rinkoje vaizdus fiksuoja „DJI Phantom 4“ dronas, turintis ne tik ypač aukštos klasės kameros jutiklį, bet ir išmaniąsias funkcijas, leidžiančias šiam dronui fiksuoti puikius vaizdus esant bet kokioms sąlygoms, pavyzdžiui, netgi esant sniegui.

GPS jutiklis padės namų naudotojams

GPS jutiklį galima rasti daugelyje vidutinės ar aukštos klasės dronų modelių. Visų pirma, toks jutiklis padės nustatyti konkrečias jūsų drono koordinates, kas gali praversti droną pametus, jam nukritus ar tiesiog norint nustatyti konkrečią vietą, į kurią dronas turi nuskristi. Žinoma, GPS turintys dronai turi ir specialią automatinio grįžimo funkciją: nustačius namų lokaciją, dronas vos vieno mygtuko paspaudimu gali automatiškai grįžti ir nusileisti būtent į jūsų pažymėtą vietą.