Tenka pripažinti, kad dirbtinis intelektas jau dabar yra mūsų kasdienio gyvenimo dalis. Anot J. Mišeikio, kasdien su DI susiduriame žymiai dažniau nei mums patiems atrodo. Kiekviena „Google“ paieška, navigacijos paslaugos, apsilankymas e-parduotuvėje (ar net kai kuriose fizinėse parduotuvėse) bent dalinai naudoja dirbtinį intelektą.

Tačiau ekspertas ragina neišsigąsti, kadangi dirbtinį intelektą galima laikyti „patobulinta algoritmų versija“, kuri bėgant laikui sugeba mokytis ir tobulėti.

Pagrindinis dirbtinio intelekto forte – gerai apibrėžtos ir pasikartojančios užduotys. Tokio pobūdžio darbus DI gali padaryti patikimiau ir tiksliau, o tai leidžia žmonėms daugiau laiko skirti žmogiškiems aspektams – bendravimui, sudėtingesnių ar kūrybiškesnių sprendimų reikalaujančioms užduotims.

„Tarkime, aš labai mielai leidžiu robotukams siurbti namus, pjauti žolę, ar plauti indus (indaplovė irgi gali būti priskiriama prie robotų), o pats tą patį laiką skirti labiau kūrybiškom užduotim, ar tiesiog patinginiauti“, – pasakoja dirbtinio intelekto ekspertas Justinas Mišeikis.