Premium
2022 m. rugsėjo 12 d. 06:00

Ar iš tikrųjų augalinė ir dirbtinė mėsa yra tokia ekologiška ir tvari, kaip teigiama: Lietuvos mėsos perdirbėjai skeptiški 2

  • Rusnė Valatkaitė
Vegetariškas mėsainis
Vegetariškas mėsainis

Mėsos industrija daro didelę žalą aplinkai dėl miškų kirtimo, šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimo, oro ir vandens taršos. Todėl šiandien prekybos centruose atsiranda produktų, kurie atrodo kaip tikra mėsa, bet yra pagaminti visiškai be gyvulinės kilmės produktų. Ir nors teigiama, kad šie produktai yra ekologiškesni ir tvaresni, Lietuvos mėsos perdirbėjų asociacijos direktorius Egidijus Mackevičius teigia, kad dirbtinės mėsos skonis toli gražu neprilygsta tradicinei mėsai, o tokiu produktų gamyba kelia daug klausimų.

Visą straipsnį gali skaityti tik prenumeratoriai
Tapdami prenumeratoriais, jūs remiate nepriklausomus autorius ir žurnalistus. Stipri ir laisva žiniasklaida – demokratijos ramstis ir vertybė, kurią būtina puoselėti.
Kviečiame prisijungti prie Delfi prenumeratorių bendruomenės.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą LOGIN.LT turinį.
(6 žmonės įvertino)
3.6667

Svarbiausios naujienos ir komentarai iš LOGIN.LT –
kiekvieną savaitę tiesiai į el. paštą!