Viskas prasideda nuo žmogaus klaidos

Pranešėjas teigė, kad šiuo metu apie kibernetinį saugumą dažniausiai kalbama karo Ukrainoje kontekste bei prieš šią šalį ir jos įmones bei valdžios institucijas nukreiptas atakas. Vis dėlto, tai, kas yra aptariama, anot jo – tik aisbergo viršūnė, mat iš tiesų programišių vykdoma veikla yra kur kas platesnė, o kylanti grėsmė yra reali kiekvienam mūsų. Anot jo, šiuo metu vykdomos kibernetinės atakos dažniausiai būna tikslinės ir tyčia nukreiptos į konkrečias įmones, tačiau apie jas kalbama labai mažai.

„Kai kurios įmonės patiria tam tikras mažesnes ar didesnes atakas, jas taip pat patiria ir informacijos sklaidos kanalai, startuoliai bei kitos institucijos. Vis dėlto, tai yra tik tai, ką mes pamatome, o, kas vyksta iš tiesų, yra kur kas daugiau.

Ar žinojote, kad net 90 procentų kibernetinių atakų prasideda nuo sukčiavimo laiškų ar dar kitaip vadinamo fišingo. Sėkmingai įvykusios atakos didžiąja dalimi būna susijusios su žmogiškuoju faktoriumi, kai per neapdairumą žmonės patys pakimba ant sukčių kabliuko.