„Microsoft“ dar prieš kelias savaites skelbė, kad dešimt milijardų dolerių investuoja į „OpenAI“, tai įmonė, kuri sukūrė pasaulio technologijų sektoriaus bendruomenę sukrėtųsį pokalbių robotą „ChatGPT“.

Atnaujinta „Bing“ paieška, ne tik pateiks nuorodas į kitas interneto svetaines, bet tiesiogiai atsakinės į vartotojų klausimus, generuos turinį, pvz., tekstą, pagal vartotojų užklausas, pranešime teigė „Microsoft“.

Atnaujinimais bandoma atkartoti tą sėkmę, kurią patyrė „ChatGPT“, kuris vos per kelias savaites sulaukė milijonų vartotojų ir sukėlė didelį susidomėjimą dirbtinio intelekto technologijas naudojančiais robotais.

Į lenktynes, kuri pirmiau pasiūlys geresnį pokalbių-paieškos robotą ar kitus įrankius, įsitraukė didžiosios technologijų kompanijos, įskaitant ir „Google“, kuri pirmadienį paskelbė savo planus artimiausiomis savaitėmis paleisti dirbtinio intelekto pokalbių mašiną, panašią į „ChatGPT“, ji vadinsis „Bard“.

Naujos technologijos iš esmės gali pakeisti būdus, kaip rašomi elektroniniai laiškai, interneto svetainių tekstai, pranešimai, kaip ieškoma informacijos internete, rašo CNN.

Žadama, kad bendradarbiaujant su „OpenAI“ nauja „Bing“ paieška bus galingesnė nei „ChatGPT“, mašininius modelius treniruoti pasitelkta aibė duomenų iš viso interneto.

„Tai nauja paieškos paradigma, sparčios inovacijos ateina. Tiesą sakant, lenktynės prasideda šiandien… kiekvieną dieną norime atskleisti naujų dalykų, o svarbiausia – norime smagiai praleisti laiką ir ieškoti naujovių, nes dabar pats laikas“, – antradienio renginyje sakė „Microsoft“ generalinis direktorius Satya Nadella.

Šiuo metu atnaujinta „Bing“ paieška dar nėra plačiai prieinama – siūloma registruotis į laukiančiųjų sąrašą. Tačiau antradienį „Bing“ buvo leista išbandyti nedidelei vartotojų grupei. Bendrovė patikina, kad artimiausiomis savaitėmis prieigą gaus milijonai vartotojų.