ES užtikrina pilietines laisves, taiką ir kokybišką gyvenimą milijonams žmonių, tačiau visa tai nublanksta prieš vieną baisų trūkumą – iššokančius prašymus patvirtinti slapukus („cookies“) internete, taip apie europiečius juokauja portalas thenextweb.com. Tokia situacija susiklostė regione patvirtinus BDAR – Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą.

Aplankytos interneto svetainės nuolat pasitinka didžiulėmis reklamos juostomis, kuriose prašo sutikti su privatumo taisyklėmis, pasirinkti nustatymus, kiek leisti sekti privačią informaciją. Jos yra viena labiausiai erzinančių dabartinio interneto dalių.

Kaip ir visuomet, ES įstatymų leidėjai turėjo gerų ketinimų, tačiau jie virto tuo, kad interneto vartotojai tiesiog aklai renkasi spausti „Sutinku“ mygtuką ties kiekvienu pranešimu.

Po ilgų kančių, naujas dirbtiniu intelektu pagrįstas įrankis siūlo būdą išvengti įkyrių pranešimų. Kol kas jis dar visuomenei neprieinamas, tačiau yra ir kitų būdų.

Kuria dirbtiniu intelektu grįstą sprendimą, kuris spaus sutikimus už vartotoją

„Google“ ir Viskonsino-Madisono universiteto mokslininkai sukūrė sistemą, kurią pavadino „CookieEnforcer“. Ji sukurta siekiant apsaugoti žmones nuo „gudrauodegių“ interneto svetainių kūrėjų, kurie manipuliuoja žmones paspausti sutikimus, ir taip atsisakyti dalies privatumo. Tuo pat metu nebelieka vargo naršyti po galybę pasirinkimų, kokią informaciją norima teikti trečiosioms šalims.