Žinoma, jei automobilis nėra prijungtas prie tinko, į tokio automobilio operacinę sistemą įsilaužti neįmanoma, tačiau jei vairuojate technologiškai pažangesnį modelį, atsiranda ir programišių įsilaužimo pavojus. Specialistai pastebi, kad beveik kiekvienas šiandien kelyje esantis automobilis, jei jis gali prisijungti prie tinklo, gali būti tam tikru mastu nulaužtas.

Būtent taip mano ir Moshe'as Shliselis, „GuardKnox Cyber Technologies“ generalinis direktorius ir vienas iš įkūrėjų. Jo vadovaujamos įmonės pagrindinis dėmesys skiriamas transporto priemonių apsaugai nuo minėtų atakų.

„Kuo labiau ištobulinta automobilyje naudojama sistema, kuo didesnį junglumą turi jūsų transporto priemonė, tuo labiau esate pažeidžiamas“, – „Detroit Free Press“ sakė M. Shliselis.

„Mes galime perimti bet kokio modelio valdymą, galime jų sistemas nulaužti įvairiose vietose. Įsilaužimas į automobilį programišiams suteikia prieigą prie jūsų automobilio valdymo, todėl jie gali valdyti vairą, užgesinti ar užvesti variklį, valdyti stabdžius, duris, valytuvus, atidaryti ar uždaryti bagažinę bei atlikti kitus valdymo veiksmus“, – pridūrė M. Shliselis.