Neseniai antruoju Lietuvos vienaragiu tapusios įmonės „Nord Security“ bendraįkūrėjas Eimantas Sabaliauskas teigė, kad lietuviai nebegali būti kuklūs, mat mūsų šalyje kuriamos išskirtinės inovacijos ir aukštos pridėtinės vertės technologijų produktai, kurie naudojami įvairiose pasaulio rinkose.

„Mūsų specialistai konkurencingi, dėl jų Vilnių ir kitus mūsų miestus pasirenka užsienio verslai bei investuotojai. Per pastarąjį dešimtmetį mes patys savo šalies kontūrus išraižėme globaliame technologijų žemėlapyje ir prie to neabejotinai prisidėjo IT sektorius.

Vos prieš kelias savaites „Nord Security“ tapo antruoju Lietuvos vienaragiu, tad pirmiausia – apie „Vinted“, pirmąjį vienaragį. Šios bendrovės sėkmė yra puikus pavyzdys ne tik augantiems, bet ir brandiems verslams. „Vinted“, būdama didžiausia Europoje drabužių mainų platforma, prisideda prie aplinkosaugos problemų sprendimo, o tai įrodė, kad ekonomiką auginti galime ir tvariais būdais. Dabar vienas po kito kuriasi tvarumą puoselėjantys verslai ir iniciatyvos – „Vinted“ parodė tinkamą kryptį“, – aiškino E. Sabaliauskas.