Ikea“ jau yra sukūrusi staliuką, kuris veikia kaip oro valytuvas, tačiau dabar rado būdą, kaip nustatyti, kiek švarus yra patalpų oras. Išmanusis patalpų oro kokybės jutiklis „Vindstyrka“ matuoja kietųjų dalelių, drėgmės, temperatūros ir dujinių teršalų kiekį. Tai padės sužinoti, ar jūsų tvarkymosi ir maisto gaminimo įpročiai nėra pavojingi jūsų sveikatai, rašo engadget.com.

„Vindstyrka“

„Vindstyrka“ veikia pati, tačiau nenuostabu, kad ji taps naudingesnė prijungta prie išmaniojo namų centro „Dirigera“. Naudodamiesi bendrovės programėle, galite tikrinti oro kokybę, o su monitoriumi galite valdyti kitus prietaisus. Pavyzdžiui, jis gali nurodyti „Starkvind“ valytuvui padidinti ventiliatoriaus greitį pagal kietųjų dalelių kiekį.

„Ikea“ planuoja pradėti prekybą „Vindstyrka“ visose savo parduotuvėse balandį. Bendrovė neatskleidė kainos, tačiau iš funkcijų rinkinio galima spręsti, kad jis bus prieinamesnis už aukštos klasės oro kokybės jutiklius (pvz., „Airthings“ „View Plus“, kainuojantį 299 eurus), kurie taip pat stebi CO2, radoną ir oro slėgį. Tai gali būti tinkama išeitis, jei nepakanka išmaniuosiuose garsiakalbiuose įmontuotų temperatūros ir drėgmės jutiklių.

„Vindstyrka“

„Nors didžiąją laiko dalį praleidžiame patalpose, daugelis iš mūsų linkę pamiršti apie patalpų oro taršą. Laikome savaime suprantamu dalyku, kad oras mūsų namuose yra švarus, tačiau mažos kasdienės veiklos, tokios kaip tvarkymasis ar maisto gaminimas, gali prisidėti prie prastos oro kokybės lygiai taip pat, kaip ir pramonė ar eismas“, – ikea.com rašo bendrovės produktų savininkas Švedijoje Henrikas Telanderis.