Kol kas su šia paslauga – priimti mokėjimus telefonu – eksperimentuoja „Citadelės“ bankas, o programėlė šiuo metu prieinama tik „Android“ įrenginiams. Tačiau kitų bankų nuomonės išsiskyrė. „Luminor“ teigia, kad nors kol kas ši paslauga nėra teikiama, ją planuojama pristatyti šių metų antroje pusėje, o „Swedbank“, savo ruožtu, teigia, kad sprendimas yra neuniversalus – telefonais būtų priimami tik bekontakčiai mokėjimai.

Pagrindinės „Citadele“ siūlomos naujovės skirtumas – priimant mokėjimus nereikia papildomos įrangos, tik telefono. Taip pat nereikia mokėti mėnesinio nuomos mokesčio, kuris svyruoja nuo 6 Eur iki 14,50 Eur + PVM. Kaip ir tradicinio skaitytuvo atveju, naudojantis mobiliąja programėle reikėtų sumokėti atliktų operacijų įkainius – bent šiuo metu jie siektų 1,25 proc. ir 2 euro centus už kiekvieną operaciją.

Kol smulkiajam verslui rūpi pirkėjai, negalintys ar nenorintys mokėti grynaisiais pinigais, susiduriama su technologinio raštingumo, įkainių dydžio ar net nepasitikėjimo bankais problema. 

Kiti bankai kol kas į traukinį neskuba – ne visos kortelės bekontaktės.