15 sportininkų startavo formulės "Baltic", 13 - "Super 1", 10 - "Super 2" ir 12 - "VW Golf" klasėse.

Kvalifikaciniuose važiavimuose lenktynininkus vieną nuo kito skyrė tik šimtosios sekundės dalys, o lenktynėse kova vyko nuo pat starto iki finišo.

Lietaus užtvindytoje trasoje, stebint 20 tūkst. žiūrovų, sportininkai lenktyniavo labai agresyviai, todėl avarijų nepavyko išvengti.

Formulės "Baltic" klasėje lenktyniaujantis estas Ainas Lankeris ("Estonia 26"), įpusėjus kvalifikaciniams važiavimams, pateko į didelę avariją, kurios metu buvo visiškai sudaužytas lenktyninis automobilis. Estas nesuvaldė automobilio po pirmajame trasos posūkyje įvykusio kontakto su Lietuvos sportininko Miroslavo Kaidanovičiaus formule ("Estonia 21").

Jau lenktynių metu "Super 2" klasės naujokas Š.Vaškelis tame pačiame posūkyje savo automobiliu taip pat išbandė užtvarų tvirtumą. Net trys "VW Golf" klasės dalyviai nebegalėjo tęsti lenktynių po incidento antrajame posūkyje. Du vairuotojai atsipirko išgąsčiu, o trečiajam teko kreiptis į medikus, kurie visus nuramino nustatę tik bendrą sutrenkimą, bet neaptikę jokių kaulų lūžių.

Paskutinysis rimtesnis incidentas įvyko "Super 1" klasės antrojo važiavimo metu, kai po kontakto su E.Dapšo "Honda Integra" vertėsi Estijos lenktynininko P.Rebanės "VW Golf" automobilis. Estijos sportininkas nenukentėjo, o E.Dapšo elgesys bus svarstomas Lietuvos žiedinių lenktynių lygos posėdyje.

Antrajame Lietuvos žiedinių lenktynių čempionato etape, birželio 16-17 dienomis vyksiančiame Vilniaus "Pilaitės" trasoje, laukiama atvykstant Estijos bei Latvijos sportininkų. Vilniuje taip pat matysime ir svečius iš Baltarusijos, pasiryžusius dalyvauti visuose Lietuvos čempionato etapuose. Lenktynėmis Lietuvoje susidomėjo ir Lenkijos sportininkai, taip pat svarstantys galimybę atvykti į Vilnių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją