Programa „BLON x A MAZE.“ – pagrindinė šių metų festivalio staigmena žaidimų ir žaismingų medijų gerbėjams. Šiai programai kruopščiai atrinkti žaidimai, kurie dar gali būti suvokti kaip autoriniai darbai, kuriuos renginio svečiai galės išmėginti visiškai nemokamai. Kiekvienas šių žaidimų jau yra kasmetinių Berlyno „A MAZE.“ konkursų prizininkai, pelnę platų žaidėjų, bei žaidimų kūrėjų pripažinimą, rašoma pranešime spaudai.

„Art-House“ žaidimų festivalis

„Kiekvienas demonstruojamų žaidimų yra savaip unikalus. Vienas žaidimų kvies įsijausti į jauną, svajonių darbo ieškantį personažą, siųsti meilės laiškus būsimiems darbdaviams ir kraustytis iš proto laukiant atsakymų. Tuo metu Pietų Afrikos Respublikos kūrėjų sukurtas žaidimas apie lipšnius katinus labiausiai patiks tiems, kas į renginį atvyks su būriu draugų. Kiekvienas žaidėjas galės tapti lipšniu katinu, bet žuvis kambaryje tik viena, o žaidimą laimi ne lipšnūs, bet sotūs katinai. Virtualios realybės gerbėjai festivalyje galės išmėginti eksperimentinį žaidimą „We Are One“, kuriame sprendžiame sudėtingus galvosūkius, o mums į pagalbą ateis nebent tik mūsų pačių klonai iš praeities. Festivalyje taip pat demonstruojamos ir instaliacijos: „The Game of Me“ kvies tiesiog įsijausti į jo kūrėjo būtį, žaismas patiriamas stebint ir skaitant kūrėjo prisiminimus, dienoraščių ištraukas bei klausantis jo paties minčių apie patirtus išgyvenimus ir nueitą kelią“, – išskiria vienas renginio organizatorių Artūras ‘Artojas‘ Rumiancevas.

Viso programoje numatyta 10 žaidimų demonstracija, o greta esančiose erdvėse lankytojai galės išmėginti įdomius Lietuvos ir Estijos kūrėjų darbus. Renginio lankytojų taip pat laukia serija paskaitų apie žaidimų kūrimą, kūrybinius procesus bei diskusijos su kūrėjais. Renginio mecenato „Nordcurrent“ dėka, visa „BLON x A MAZE.“ programa yra atvira ir nemokama kiekvienam norinčiam klaipėdiečiui ar miesto svečiui.

„Art-House“ žaidimų festivalis

„Šie metai – pats palankiausias laikas tokiam renginiui kaip „BLON x A MAZE.“. Per pastaruosius kelis metus apie žaidimų kultūrą Lietuvoje supratome daug. Puikiai suvokiame žaidimus kaip pramogą, kaip verslą ar kaip ugdymo priemonę. Tačiau tai nėra pilnas žaidimų pasaulio ir žaismo paveikslas. Žaidimai ir jų kūryba – ne tik galinga saviraiškos priemonė, bet ir unikalus būdas kelti nepatogius klausimus, puoselėti aktyvizmą ar tiesiog provokuoti reakcijas. Lietuvoje tokių žaidimų matome ir patiriame labai mažai, sukuriame dar mažiau ir, manau, atėjo metas šį požiūrį keisti. Kita svarbi festivalio auditorija – mūsų kūrėjai ir menininkai. Manau, kad laisvieji Lietuvos menininkai turi tiek talentą, tiek galimybes pradėti kurti, tiek idėjas, bet, galbūt, kartais stokoja ryžto. Tai ir tapo atspirtimi rengiant programą „BLON x A MAZE.“ – mes siekiame sukurti žaismingą erdvę, kuri būtų atvira ir suprantama kiekvienam. Įkvepianti, provokuojanti ir suteikianti naujų požiūrio kampų“, – apibendrina A. Rumiancevas.

Animacijos ir žaidimų festivalis BLON organizuojamas jau aštuntąjį kartą, o šiemet lankytojų laukia rekordinio dydžio programa. Net kelios konkursinės animacijos programos, pilno metro animacinių filmų peržiūros, įspūdingiausių virtualios realybės potyrių paroda, naujausi Ukrainos animatorių darbai, galimybė užmesti akį į naujojo amžiaus animaciją ir daug naujovių iš kompiuterinių žaidimų bei animacijos pasaulio.

„Art-House“ žaidimų festivalis

Daugiau informacijos apie festivalį, programą bei renginio svečius rasite portale https://blon.lt, o išsamų BLON x A MAZE. Programos pristatymą, specialiai šiai programai dedikuotame polapyje https://blon.lt/2022/amaze