Pasak šio tarptautinio renginio organizatorių, šiais metais „GovTech Baltic Leaders 2022“ subūrė viešojo sektoriaus atstovus, IT įmones, startuolius, akademinę bendruomenę, investuotojus bei visus aktyvius piliečius. Šiemet renginys išsiskyrė didele temų įvairove, patyrusiais pranešėjais ir išskirtinėmis jų diskusijomis.

Kaip teigia „GovTech laboratorijos“ vadovė Arūnė Matelytė, tokį platų konferencijos dalyvių ratą lemia ir jos tematika, kuri aktuali bene kiekvienam piliečiui.

Šiemet konferencijoje kalbėta apie viešojo ir privataus sektoriaus bendradarbiavimą, visuomenės įtraukimą į demokratijos procesus, dirbtinio intelekto pritaikymą viešajame sektoriuje. Taip pat nepamirštos politinės, socialinės ir ekonominės aktualijos, todėl dėmesys skiriamas ir karo kontekste itin svarbioms, modernioms kovos su dezinformacija priemonėms, demokratijos stiprinimui bei kitoms temoms.

„Ilgą laiką buvo manoma, kad inovacijos ir technologijos – tai kažkas nebūtinai susijusio su viešuoju sektoriumi. Atrodė, kad jos aktualios tik verslui ar startuoliams, tačiau siekiame paneigti šį mitą. Retas žino, kad beveik visų inovatyvių „iPhone“ telefono dalių sukūrimą finansavo būtent viešasis sektorius. Tokios inovacijos kaip internetas ar GPS taip pat gimė kariuomenėje ir gynybos klausimais dirbančiose valstybinėse organizacijose.
konferencija „GovTech Baltic Leaders 2022“
Verslas jau pripratino šiuolaikinę visuomenę prie įvairių paslaugų, gaunamų vieno mygtuko paspaudimu. Taigi, piliečiai tikisi, jog viešosios paslaugos jiems bus taip pat lengvai ir greitai pasiekiamos. Viešojo sektoriaus organizacijos turi atlikti namų darbus ir pasitelkti naujausias technologijas, kurios ne tik pagerintų paslaugų teikimą piliečiams, tačiau ir kasdienį darbą padarytų greitesnį, efektyvesnį. Džiaugiuosi, kad apie inovacijas Lietuvoje jau ne tik kalbame, bet vis aktyviau pritaikome. Būtent apie tokius atvejus bei patirtis dalijamės „GovTech Baltic Leaders 2022“ konferencijoje“, – sakė „GovTech laboratorijos“ vadovė A. Matelytė.

„NRD Companies“ konsultacijų vadovė Ieva Žilionienė vertina, kad augantys piliečių ir verslų lūkesčiai verčia viešojo sektorius įstaigas pasitempti.

„Vartotojai tikisi proaktyvių, lengvai pasiekiamų ir suprantamų viešųjų skaitmeninių paslaugų. Vis dėlto, dažnai įstaigai tai nėra lengvas uždavinys, o didžiausi iššūkiai slypi net ne technologijose. Iš patirties galiu pasakyti, kad neretai institucijos pritrūksta dėmesio tinkamam procesų valdymui, organizacijos kultūrai ar darbuotojų įgūdžiams. Todėl mano vedamų dirbtuvių „Į klientą orientuotų skaitmeninių viešųjų paslaugų kūrimas“ tikslas – su viešojo sektoriaus atstovais pasidalinti įžvalgomis apie dažniausiai pasitaikančius viešųjų paslaugų skaitmenizavimo iššūkius ir klaidas bei pakalbėti apie praktinius patarimus, kaip juos sėkmingai įveikti“, – teigė I. Žilionienė.

Iki 16 val. vykusioje konferencijoje savo patirtimis dalinosi užsienio ir Lietuvos ekspertai.

Susipažinti su visais „GovTech Baltic Leaders 2022“ konferencijos pranešimais ir diskusijomis galėsite apsilankydami internetinėje konferencijos platformoje.