Tai naujas technologijų naujienų portalas, ir jame ne tik galėsite skaityti karščiausias Lietuvos ir pasaulio inovacijų naujienas.

Visi puikiai žinote konferenciją – festivalį LOGIN. Portalas papildys šį svarbų kasmetinį renginį ir apie technologijas rašys ištisus metus.

Esate sėkmingo startuolio įkūrėjas, įmonės vadovas, profesionalas, ekspertas, mokslininkas, mėgėjas, kūrėjas, kurio žinios nebetelpa vienoje galvoje? O gal jūsų rankoms paklūsta lituoklis, C# ar lūpine armonikėle gebate hipnotizuoti? Mikroskopu atradote tamsiąją materiją, surentėte automatinę „Arduino“ lesyklėlę ar robotą-barzdaskutę? Turite daugiausiai patentų Lietuvoje? Kviečiu dalintis savo žiniomis, įžvalgomis, komentarais, idėjomis čia, LOGIN.LT.

Mūsų, LOGIN.LT komandos, darbas – kiekvieną dieną klausti, kas svarbiausio vyksta technologijų pasaulyje, analizuoti, kaip tai veikia mūsų gyvenimą, vertingiausią informaciją pateikti jums. Paprastai, suprantamai. Lietuviškai.

LOGIN.LT paaiškins technologijų sudėtingumą. Mus supa vis daugiau prietaisų ir išmaniųjų pagalbininkų, vis daugiau darbų atliekame virtualiai. Čia pat slypi ir pavojai – kibernetiniam saugumui, duomenų apsaugai skirsime deramą dėmesį. Padėsime apsispręsti dėl svarbių pirkinių ar technikos. Žaisime – išbandysime naujausius žaidimus, domėsimės, kaip sekasi Lietuvos e. sporto bendruomenei.

Kaip gauti pinigų startuoliui, sukurti geresnį produktą, pasiekti geresnę karjerą technologijų srityje – ieškosime atsakymų į šiuos ir kitus klausimus.

LOGIN.LT įsiklausys į bendruomenę: skaitome jūsų komentarus ir vertinimus, laukiame jūsų laiškų, į juos reaguojame. Turite ką pranešti – parašykite. Turite klausimą – užduokite.

Augantis LOGIN.LT taps ir platforma autoriams. Jau dabar džiaugdamasis galiu pristatyti, kad savo darbais portalo skaitytojus stebins mokslininko Aivaro Vilučio įžvalgos. Savo keliones po meta visatas ir užšifruotus pasaulius papasakos technologijų žinovas Aurimas Abišala.

O štai autorius Andrius Šatas savo kailiu patyrė, kas lauktų, jei įsigytum vieną pigiausių elektromobilių, kuris jau daug nuriedėjo JAV keliais. Ar toks pirkinys galėjo pasiteisinti?

Gyvybės mokslus krimtusi Elizabet Beržanskytė dalinsis naujausiais atradimais gydant ligas ar siekiant proveržių gyvybės mokslų srityse. Naujienas iš kosmoso aukštybių ar Žemės gelmių praneš ir mokslo žurnalistė Goda Raibytė. Mūsų draugas Vaidas Mikalauskas, „Adeo Web“ technologijų vadovas, rašo tinklaraštį „Technologas“ ir nuolat ieško būdų, kaip optimizuoti IT procesus, o kartais – ir kaip pagaminti dar neišbandytą naminio sidro rūšį.

Galbūt darbe praleidžiate per daug laiko? Mūsų bičiuliai iš „No Code“ agentūros dalijasi labai netikėtais patarimais, kaip kiekvienas, be jokių programavimo žinių, jau dabar gali nemokamai save susiefektyvinti ir nusibraukti nuo darbo apimties valandą kas dieną.

Artimiausiu metu LOGIN.LT taip pat skaitykite, ir ką tektų patirti persėdus „Apple“ kompiuterių su „macOS“, jei visą gyvenimą dirbote tik „Windows“ aplinkoje. „Obuolio“ kompiuteriai su M1 procesoriais iš tiesų yra stebėtinai konkurencingi, bent jau kol pasaulyje siaučia silicio trūkumas ir kompiuterinės technikos kainos „pramušė“ lubas. Savo kančiomis ir atradimais pasidalins portalo redaktorius.

Lietuva vaikosi Taivano investicijų, bet kiek realiai jų galime tikėtis? Tuo pasidomėjo LOGIN.LT žurnalistas Kristupas Dautartas.

Mumis tiki ir partneriai. Ačiū pagrindiniam portalo partneriui, telekomunikacijų bendrovei „Tele2“. Technologijų naujienų draugas – „Topo grupė“, o Video kategoriją – elektronikos gamintoja „Xiaomi“. Sutarėme, kad partneriai portale dalinsis savo naudingu turiniu kiekvienam: kaip susikonfigūruoti telefoną, išvengti sukčių atakų, kaip išsirinkti dulkių siurblį ar vaizdo registratorių, šis sąrašas tęstųsi be galo.

Kartu nuveiksime daug visko idomaus, galvoje mezgasi aibės galimų projektų. Galbūt ateityje išbandysime, kaip įsirengti saulės jėgainę, sumeistrauti lazerį, sukurti kompiuterinį žaidimą, NFT ar savą kriptovaliutą, kuri būtų draugiška aplinkai? Prisijunkite.

Prieigą prie viso LOGIN.LT turinio išsyk gauna esami „Delfi Plius“ prenumeratoriai. Tai dovana už tai, kad mus vertinate, mus skaitote, ir pasitikite. Pusę LOGIN.LT portalo sudarys mokamas turinys, kuris bus paspirtis mūsų autoriams. Kita pusė turinio bus nemokama.

Jūsų pagalba, mums žengiant pirmuosius žingsnius, yra labai vertinga – įsipareigojame atlyginti geromis istorijomis, žiniomis ir patirtimis.

Ernestas Naprys, LOGIN.LT portalo redaktorius.