Technologine, inovacijų prasme Lietuva didžiuliais šuoliais lekia į priekį, o kai kur net tampa pavyzdžiu likusiam pasauliui. Visgi, tuo pat metu politikus, visuomenę, net artimiausius šeimos narius gali suskaldyti temos, reikalaujančios ne technologinio, bet emocinio išprusimo, empatijos ir lygiavertiško požiūrio į šalia esančius. Pasiruošę išmaniam rytojui, bet ar pasirengę priimti „kitokį“?

LOGIN konferencijoje kalba žmonės, kurie įkvepia daryti pokyčius. Vienas tokių žmonių – Rasa Račienė. Moters dukra prisipažino esanti homoseksuali dar prieš keletą metų. Nors, Rasos teigimu, reikėjo laiko susidėlioti mintis ir apsiprasti su tokia realybe, niekuomet nebuvo kilusi nė idėja slėpti dukros pasirinkimą ar juolab jos atsižadėti. Vis dėlto, R. Račienės aplinkos žmonėms pasirodė kitaip ir po vieno itin artimo žmogaus skaudinančio komentaro moteris nutarė stoti į kovą ne tik už savo dukters, bet ir už visų, kol kas užribyje esančių, teises.

„Aš tikėjausi, kad Prezidentas garsiau palaikys, bent jau išreikš tą palaikymą, o jau pokalbio metu iš visko, kas vyko, buvo aišku, kad visa atsakomybė permetama Seimui, Seimo nariams ir kad jie ten turi susitvarkyti. Į mano tiesioginį klausimą, ar jo dukra ir mano dukra turi tas pačias teises Lietuvoje, aš gavau atsakymą, jog yra žmonių Lietuvoje, kurių teisės dar nėra sutvarkytos“, – apie savo pokalbį su Prezidentu Gitanu Nausėda kiek anksčiau pasakojo R. Račienė tikindama, jog nepaisant nusivylimo, jos kelionė už lygias teises visiems dar tik prasideda.

Šiemet R. Račienė lipa į LOGIN sceną su pranešimu „Kada LGBTQ žmogus bus žmogus Lietuvoje?“. Įvairovės ir įtraukties temas konferencijoje gvildens ir Vilniaus universiteto partnerystės profesorius, „Vinted“ inžinerijos direktorius dr. Vytautas Ašeris, LYDERĖS valdybos pirmininkė, TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė. Nacionalinio vėžio instituto Biomedicininės fizikos laboratorijos mokslininkė Dominyka Dapkutė pasitiks LOGIN žiūrovus su tema „(Ne)patogi tiesa: kodėl svarbu kalbėti apie įvairovę moksle?“.

Vos per dvi dienas konferencijoje ketina kalbėti 150 pranešėjų ir didžioji dalis jų tai darys gyvai. LOGIN temų ratas šiemet ypač platus: nuo vis išmanesnių mūsų buities atributų, futuristinių idėjų ir to, kas planetos, verslo bei visuomenės laukia artimiausiais metais iki psichologinio pasirengimo sudėtingais periodais, motyvacijos neuromokslo, lytiškumo sampratos pasaulyje ir pavojų, susijusių su melo sklaida soc. tinkluose. Renginio organizatoriai pažada viena – LOGIN2022 bus paliestos visos aktualiausios nūdienos temos, o dėl pasirinkimo didelę dalį pranešimų sakyti anglų kalba, konferencija bus patogi stebėti ir lietuviams, ir užsienio svečiams. Bilietus į konferenciją įsigyti galite ČIA, o su pranešėjais susipažinti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)