„Šios dvi festivalio dienos buvo pats tikriausias žinių ir bendravimo džiazas pačia geriausia šio žodžio prasme, – festivalį apibūdina jo vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

Festivalio organizatorė sako, šiandien dar norinti pasidžiaugti tik ką pasibaigusiu renginiu, kuris buvo išties sėkmingas visų pirma žmonėmis, kurie čia dalyvavo, pranešėjais, kurie taip atsakingai ruošėsi bei skaitė tikrai įdomius bei aktualius šiandienai pranešimus.

„Labai tikiu šio festivalio prasme, kad atėjusieji ne tik pasisėmė gerų emocijų, išgirdo naujų dalykų, bet ir rado drąsos bei realių sprendimų įgyvendinti savo pačių svajones. Kelias dienas pailsėsime ir jau galvosime apie kitus metus. Naujų idėjų ir minčių kilo begalė ne tik dalyviams, bet ir mums patiems. Nesinori jų paleisti, tad ilgai nelaukdami sugrįšime ne tik pasidžiaugti įvykusiu renginiu, bet ir pardėsime planuoti kitų metų festivalį“, – sako S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Vienas laukiamiausių šio festivalio dalyvių milijardierius verslininkas Jaredas Isaacmanas, pirmosios civilių misijos į kosmosą vadas, kalbėjo ne tik apie misiją į kosmosą, bet ir dalinosi ateities planais, įkvėpė dalyvius ne tik nebijoti siekti svajonių, bet ir tą daryti nedelsiant.

Jared Isaacman

Kas yra brangiausias stalčius pasaulyje ir kas jame guli, auditorijai atskleidė Rimantas Stanevičius, „Milk“ kūrybos vadovas.

Rimantas Stanevičius

Kodėl Arnoldas Švarcnegeris buvo teisus, papasakojo Rugilė Matusevičiūtė, „Tvari Lietuva" ambasadorė, kurią įkvėpė buvusio Kalifornijos gubernatoriaus kalba apie tai, kad komunikacija apie klimato krizę turi būti įdomesnė, jaunatviškesnė ir labiau įtraukianti.

Rugilė Matusevičiūtė

„Labai svarbu vaikus nuo mažų dienų vesti į gamtą, ugdyti jų patyriminį suvokimą gamtoje, nuo to ir atsiranda tas natūralus gamtos tausojimas“, – kalbėjo R. Matuševičiūtė.

Apie karą, marą ir badą ir kodėl esame per žingsnį nuo naujo, tvaraus pasaulio, kalbėjo Vytenis Koryzna, įmonės „Enefit“ generalinis direktorius.

Vytenis Koryzna

Kada LGBTQ+ žmogus bus žmogus Lietuvoje, kalbėjo Rasa Račienė, organizacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ atstovė.

Rasa Račienė

„Mano nuėjimas pas prezidentą visgi parodė, kokį atgarsį tai gali sukelti. Išėjau kalbėti, nes supratau, kad nėra kalbančių ir visada turėjau savybę, jog jeigu kažką reikia apginti, tai reikia ginti. Susiklostė aplinkybės, kai viduje negalėjau tylėti ir nelabai ką turiu prarasti – karjera padaryta, vaikai užauginti“, – kalbėjo pašnekovė.

Anot jos, priežastis, kodėl mūsų visuomenėje LGBTQ+ žmonėms tenka kovoti už savo teises yra neigiamos vyresnės kartos patirtys.

„Skaitmeninis košmaras – tikslinė kibernetinė ataka. Pasiruoškite!“, taip skambėjo Ramūno Liuberto, „ESET“ atstovo pranešimas.

Ramūnas Liubertas

Komunikacijos asas Mykolas Katkus kvietė nustoti kelti triukšmą, ir laiką perduoti signalus.

Mykolas Katkus

Dar vienas įdomus pranešimas „Išsaugočiau planetą, bet neturiu laiko“. Jį auditorijai skaitė Miglė Makuškaitė.

Besidomintiems savo smegenų darbu, skaitmeninės transformacijos ekspertė Eglė Čiuoderienė atsakė, kaip jos veikia 90 proc.

Eglė Čiuoderienė

Dėmesio susilaukė ISM prof. dr. Alfredo Chmieliausko Sr pranešimas tema: „Saugumas, slaptumas, melas, tiesa ir kiti bandymai k***ti protą: asmeninė perspektyva ir globalios pasekmės“.

Dr. Alfredas Chmieliauskas Sr.

Besidomintys menu galėjo išgirsti meno ekspertės Ornelos Ramašauskaitės pranešimą. Kartu su kitais meno ekspertais ji dalyvavo ir panelėje, kurioje aiškinosi, ar menas yra tvarumo priešas.

Andrius Grigorjevas, Ieva Gurklytė , Ornela Ramasauskaite, Gleb Divov

Mokslininkė Dominyka Dapkutė paaiškino apie (ne) patogią tiesą: kodėl svarbu kalbėti apie įvarivę moksle“.

Dominyka Dapkutė

Įdomi diskusija laukė susirinkusiųjų paklausyti apie žodžio laisvę internete: „Cenzūruoti negalima leisti“ – kur dėsime kablelį. Diskusijoje, kurią vedė DELFI žurnalistė Kristina Pocytė, dalyvavo žinomi komunikacijos ir viešųjų ryšių ekspertai: Dovilė Filmanavičiūtė, Liudas Rimkus, Skirmantas Malinauskas.

Dovilė Filmanavičiūtė, Liudas Rimkus

Kodėl agentūros nebenori dalyvauti konkursuose, atsakė Arijus Žakas, "SOMA Agency" vadovas.

Žymus komunikacijos specialistas Andrius Baranauskas skaitė pranešimą „Ką svajoti vienaragiams“.

Andrius Baranauskas

Rasa Dičpetrienė, organizacijos „ Gelbėkit vaikus“ vadovė, atskleidė įstaigos požiūrį į inovacijas.

„Automotizuota. Personalizuota. Pamatuota. Digital komunikacijos transformacija offline prekyboje“, taip skambėjo Tautvydo Gelumbicko ir Vainiaus Bražėno pranešimas.

Darius Kniūkšta atsakė, ką bendro turi žaidimai, web3 ir fermi paradoksas. Apie virtualią lyderystę kalbėjo prof. dr. Vita Akstinaitė.

Asmeninių prekių ženklų vystymo ir rinkodaros konsultacijų įmonės „Persona Cognita“ partnerė ir strategė Viktorija Lukševičiūtė susirinkusiems atskleidė, kaip laimėti varžybas dėl talentų dėmesio.

Viktorija Lukoševičiūtė

Besidomintiems e-komercija – technoliginis jos spurtas: pakalbis su „VP“ grupės el.komercijos vadovu Andriumi Mikalausku.

„Išvalykime socialinius tinklus nuo kremliaus trolių“, – vienas įdomesnių ir labai aktualių pranešimų sulaukė nemažo auditorijos dėmesio, kurį skaitė Šarūnas Malinauskas, „Httpool“ vadovas.

Apie pirmąjį kibernetinį karą pasakojo Gediminas Buivydas, „Digital Innovation“ vadovas.

Profesorius dr. Vitalij Novickij skaitė pranešimą apie elektrinių laukų padarytas skyles mumyse ir jų pavojų.

Norintiems tapti „sekliais morkomis“, padėjo „Delfi“ žurnalistė Aistė Meidutė.

„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė dalinosi su auditorija apie tai, kokią įtaką karas padarė pirkėjų elgsenai. Dar vienas pranešimas apie prekybą skambėjo iš „IKI“ prekybos inovacijų ir verslo vadovo Tomo Lenkšto: „Apsipirkti – greitai ir lengvai: kokią mažmeninės prekybos ateitį kuria technologiniai sprendimai“. „Pigu Group“ e-prekybos platformos vadovas Raimondas Žilėnas dalijosi patarimais, kaip išlaikyti e.prekybos egzaminą.

Andrius Mikalauskas

„Cgates“ atstovai Tomas Burovas ir Dovilė Filmanavičiūtė skaitė pranešimą tema: „O Dieve! Aš nužudžiau Kenį!“, o kas pražudys televiziją?“.

Denis Gacicha, „Schneider“ vadovas Baltijos šalims kalbėjo apie tai, ką pasiruošimas maratonui gali išmokyti apie kovą su klimato kaita“.

Apie sėkmingos bendruomenės kūrimo receptą ir tikrąsias prekės ženklų sėkmės istorijos panelėje savo patirtimi dalijosi Rimvydas Širvinskas – Makalius, Beatričė Paškevičiūtė ir Dominyka Jonušienė.

Kristina Liškauskaitė

Dar viena įdomi panelė laukė besidominčių lygybės ir įvairovės supratimu. Panelės, kurią moderavo žurnalistė Daiva Žeimytė – Bilienė, dalyviai TV3 vadovė Laura Blaževičiūtė, SEB vadovė Sonata Gutauskaitė – Bubnelienė, „Vinted“ atstovas Vytautas Ašeris diskutavo apie tai ar lygybė ir įvairovė: naujieji įmonių „burtažodžiai“ ar tikrasis pažangos variklis.

Rimvydas Širvinskas, Linas Šiautkulis, Dominyka Jonušienė, Beatričė Paškevičiūtė

Kitoje salėje užvirė diskusijos kiek kita tema. Jos dalyviai dalijosi nuomonėmis apie tai, ar startuolio finansavimas yra netikėta sėkmė ar nuoseklus įdirbis.

Mantas Zaloga, „Zazu“ partneris ir kūrybos vadovas kalbėjo dar viena aktualia tema apie tai, kokia vizuali informacija mus pasiekia ekstremalių situacijų metu, ar jos užtenka ir kokie būtų jo siūlymai.

Vytautas Ašeris, Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, Laura Blaževičiūtė

„Planas chuliganas“ vadovas Dovydas Braukyla auditorijai išdėstė esminius 5 sprendimus augančiam klientų aptarnavimui.

„Laimės mokyklos“ vadovo Almanto Dulkio pranešimas „Put-in-ass: psichologinio teroro spąstai“ susirinko savo klausytojus.

Matas Zaloga

Tai tik keli pranešimai, kuriuos girdėjo į festivalį susirinkusieji dalyviai. Neespėjusiems visų jų išgirsti dalyviams, jie bus prieinami Login platformoje. Visiems norintiems su kai kuriais festivalyje skambėjusiais pranešimais bus galima susipažinti „Delfi“ portale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)