„Konstatuojam faktą, jog COVID-19 paspartino tai, kas jau buvo virtę kryptinga tendencija – darbas nebėra fizinė vieta. Virusas pasitraukė, tačiau daugybė žmonių į fizinius ofisus taip ir negrįžo. Dalis negrįžo ne tik į fizinius ofisus, jie išsikėlė iš didmiesčių į atokius miestelius ar sodybas, net į kitas šalis. Galima pajuokauti, kad darbuotojų motyvacijai pastatyti stalo futbolo stalai dengiasi vis storesniu dulkių sluoksniu ir vis aiškiau matome, jog norint sklandžiai organizuoti darbą reikia ne patogesnių kėdžių, o kuo ergonomiškesnės IT infrastruktūros, leidžiančios darbuotojams patenkinti visus su darbu (ir ne tik) susijusius poreikius. Ir čia vienas aiškių lyderių yra būtent „Google Workspace“, kuriuo šiuo metu naudojasi 3 milijardai vartotojų, tai daugiau nei trečdalis viso pasaulio žmonių“, – pranešime spaudai sako „TeraSky Baltic“ skaitmeninės transformacijos vadovas Paulius Valiulis.

Pasak jo, „Google“ jau senokai nebėra tik paieškos sistema. Tai itin plati virš 200 paslaugų siūlanti debesijos paslaugų platforma, kurios vartotojai gauna visą eilę funkcijų leidžiančių efektyviai dirbti bet kuriame pasaulio taške ir turėti visus IT įrankius integruotus vienoje platformoje – nuo elementaraus dokumentų redagavimo su „Google Docs“ dirbant su keliais asmenimis tuo pačiu metu iki dirbtinio intelekto padedančio susitikimų metų per „Google Meet“.

„Daug darbui reikalingų funkcijų siūlo ir kitos IT įmonės, bet viena „Google“ stiprybių – tai ne tik verslo įrankiai, bet ir kai kas daugiau. Visi darbui rikalingi įrankiaia, appsai ir programėlės yra kuriamos atsižvelgiant į vertotojo patirtį t.y jos yra nukreiptos į žmogų (Angl. User centric) – tai labai išryškina sukurtos integracijos tarp įvairių produktų, kuri suteikia vientisumo jausmą ir nereikia „šokinėti“ tarp internetinių langų, turėti atsidarius daug informacinių sistemų ar duomenų bazių. Principe kalbame apie kelių dešimčių sekundžių sutaupymą atliekant kiekvieną užduotį, o tai jau susideda į kelias sutaupytas valandas per metus ir ženkliai prisideda prie bet kurios bendrovės efektyvumo vertinant visų darbuotojų prizmę. Nereikia pamiršti, kad tai erdvė, kurią paprasta perprasti naujam darbuotojui, nes dažnas jų jau naudoja „Google“ savo asmeniniams poreikiams. Na ir yyšnia ant torto – „Google“ naudoja 16 teravatvalandžių energijos ir jau dabar yra pasiekusi beveik 100% nulinę CO2 emisiją!“ - pasakoja P. Valiulis.

Daugiau apie „Google Workspace“ privalumus ir paslaugas verslui – „TeraSky Baltic“ skaitmeninės transformacijos vadovo pranešime LOGIN – „Google Workspace“ – ateities bendradarbiavimo magija („Google Workspace – collaboration magic of the future“), kuris vyks birželio 3 d. 11 val. LOGIN Visioners powered by PIGU.LT salėje. Visas renginio tvarkaraštis ČIA. LOGIN konferencija jau birželio 2-3 dienomis Litexpo konferencijų ir parodų centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją