Skaitytojo klausimas: Kaip tvarkytis su katinu be kastracijos, kad nebūtų itin stiprios rujos per kurią su visais lauke pjaunasi?

Gyd. Pauliaus Morkūno atsakymas: Jūsų atveju pasirinkimas yra vienas iš dviejų. Pirmas, neleisti katino į lauką. Antras kastracija. Tačiau net ir kastracija negarantuoja 100 procentų, kad niekada su niekuo niekur nesusipjaus, kadangi lauke susitikus su kitu piktu „kaimynu“ jūsų katinukas gali pats nesukelti probleminės situacijos, bet nukentėti nuo „kaimyno“ blogos nuotaikos. Aplamai kalbant katinas patinas pats nerujoja, jis tiesiog reaguoja į netoliese morčiaujančias kates, tad tiek charakterio, tiek elgesio pakitimai gali ištikti bet kada netoli esant morčiaujančioms katėms, kurios ne tik balsu ieško patinų bet ir skleidžia intensyvius kvapus jiems privilioti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją