Rami ir tyli katė! Sunkiai įsivaizduojate tokią, nes jūsiškė laksto po namus kaip pašėlusi ir nesiliauja miaukusi? Galbūt ramiausiomis šių kačių veislių nepavadintume, bet tyliausiomis - drąsiai!

Abisinijos katė yra be galo smalsi, raumeninga, nebijanti aukščio. Meili, ištikima, tinka šeimoms, auginančioms jau kiek paaugusius vaikus. Nemėgsta, kad ją nešiotų; visą laiką aktyvi, kuo nors užsiėmusi.

Amerikos garbanotoji. Įdėmiai stebi aplinką, mėgsta padūkti. Gali būti ilgaplaukė ir trumpaplaukė. Draugiškai elgiasi su žmonėmis, lengvai įpranta prie vaikų ir prie kitų gyvūnų. Nesukelia alergijos. Kačiukų ausys ima garbanotis praėjus 5 dienoms po gimimo.

Bengališkoji yra viena iš populiariausių veislių. Pribloškia puikūs marmuriniai kailio raštai. Kailis panašus į leopardų ir jaguarų. Rami, jauki, naminė Bengalijos katė mėgsta žaisti, vaikytis, laipioti ir tyrinėti. Nesukelia alergijos. Tinka šeimoms, turinčioms ir kitų gyvūnų.

Amerikos trumpaplaukės protėviai medžiojo žiurkes pirmųjų persikėlėlių į Ameriką laivuose. Šios katės tvirtai sudėtos, gražios, ramios, tinka šeimoms, turinčioms vaikų bei draugiškų šuniukų ar kitų augintinių.

Birmos katė yra aktyvi, žaisminga, tačiau jei jūs užsiėmęs, katė taip pat būna rami. Kailiukas tiesiog šilkinis ir nesivelia, akys – apvalios, nuostabios mėlynos spalvos. Meili, aktyvi, bendraujanti katytė.

Egzotų trumpaplaukė yra panašaus sudėjimo ir prigimties kaip persų katė, tačiau jos kailis – trumpas, snukutis – apvalus, ir ji panaši į mažą meškiuką. Meili, ištikima, rami ir jautri katytė.

Norvegijos miškų katė, kilusi iš Vikingų kačių, mus žavi savo smaragdinėmis akimis, šilkiniu kailiu ir puria uodega. Kantri ir rami, ši katytė suauga 5 metų.

Britų trumpaplaukė yra meili, tačiau ne iš tų, kuri sekioja iš paskos ar labai nori būti nešiojama. Ši žaisminga, aktyvi, protinga katė myli vaikus. Nuo nepažįstamų iš pradžių laikosi atokiai, tačiau atsako meile į jūsų švelnumą. Tai yra seniausia angliška kačių veislė, kilusi iš naminių Romos kačių. Jos kailiukas lyg aksominis.

Šartro dažnai vadinama besišypsančia Prancūzijos kate. Tvirta, mėlyno kailio katytė yra puiki medžiotoja, todėl dievina judančius žaisliukus. Suauga 3-5 metų, labai prisiriša prie šeimos. Pasak legendos, šios katės augo pas vienuolius Pietų Prancūzijoje ir pavadintos pagal pasaulyje žinomą vienuolių likerį.

Persų katė. Nuostabi ilgaplaukė, kurios snukutis primena gėlytę našlaitę. Kailis gali būti įvairių raštų. Būtina kasdien šukuoti, kartais – maudyti. Manoma, kad ši populiari veislė kilo iš Angoros kačių, šioms susikryžminus su Afganistano, Rusijos, Birmos, Persijos, Kinijos katėmis. Europoje šios katės pasirodė 17 a.pradžioje.

Nuostabiai graži Somalio katė yra panaši į laukinę laputę. Katė labai protinga, geba atsidaryti spinteles, pasiimti žaisliukus. Labai žaisminga, mėgsta dėmesį ir meilę. Lengvai prisitaiko prie naujų žmonių bei situacijų. Priešingai populiariam įsitikinimui, šios katės nėra kilusios iš Somalio. Tai – ilgaplaukės Abisinijos katės, kilusios iš recesyvinio geno.

Rusų mėlynoji turi Rusijos carų kačių kraujo. Kailiukas – sidabriškai melsvas, akys – smaragdo žalumo. Ši drovi katytė pamilsta šeimą, ypač vyresnius vaikus. Labai protinga, mėgsta ramią, įprastą aplinką, gali ilgiau pabūti viena.

Singapūro katė žaisminga, mėgsta aktyvų žaidimą ir dėmesį. Protinga ir pastabi katė, dar kartais sutrumpintai vadinama Pura. Mėgsta kitų kačių bei draugiškų šunų draugiją, todėl tinka šeimoms, turinčioms daugiau gyvūnų; nesukelia alergijos. Tačiau nemėgsta garsaus triukšmo, todėl nelabai džiaugsis būdama ten, kur yra išdykusių, triukšmingų vaikų.

Skudurinukė yra viena iš nuostabiausių kačių veislių. Meili, linkusi bendrauti katytė gerai sugyvena su žmonėmis, vaikais ir šunimis, todėl tinkama ten, kur laikoma daugiau gyvūnų; be to ji nesukelia alergijos.

LaPerm veislės katės turi garbanotą, nuostabų kailiu. Katytės ramios ir draugiškos, tačiau kartais būna labai smalsios. Mėgsta dėmesį ir buvimą su žmonėmis. Kailiukas gali būti ilgesnis ar trumpesnis, labiausiai susigarbanojęs ant pilvuko, apie gerklę ir ausis.

LETENA.LT REKOMENDUOJA: