12
Kitas

Skaityti toliau

Ar egzistuoja hipoalerginės šunų veislės? Deja, tokių veislių nėra, taip pat, kaip ir nėra nesišeriančių šunų. Absoliučiai visi šunys daugiau ar mažiau šeriasi. Tačiau reikėtų atminti, kad alergiją sukelia ne kailis, o maži odos gabalėliai, kurie nubyra kartu su iškritusiu kailiu (pleiskanos). Kai kurios veislės yra mažiau linkusios į pleiskanų susidarymą, todėl šių veislių šunys tinkamesni į alergiją linkusiems žmonėms.

1. Frizos bišonas

Neleiskite kailiui apkvailinti jūsų. Frizos bišonai idealus pasirinkimas šeimoms, kurios nori linksmo ir mažo draugo. Šios veislės keturkojai dažniausiai išauga vos iki 30 centimetrų ūgio ir sveria tik nuo trijų iki penkių su puse kilogramo, taigi vietos bute jiems tikrai užteks. Be to, jie yra tikri ilgaamžiai – gali gyventi penkiolika ir daugiau metų.

2. Šnauceris
Šie mažai besišeriantys šuniukai labiausiai tinka bendrauti mėgstantiems žmonėms. Šnauceriai taip dievina savo šeinininkus, kad nepaleidžia jų iš akiračio, tad galite tikėtis draugužio šalia kiekvieną mielą akimirką. Jam reikia tvirtos rankos, kad suvaldytumėte jo užsispyrimu ir energingumu garsėjantį charakterį. Šnauceriai būna trijų dydžių: standartiniai, dideli ir miniatiūriniai.

3. Jorkšyro terjeras
Neturite didelio kiemo? Tuomet jums puikiausiai tiks Jorkšyro terjeras! Jie su malonumu žais ir glaustysis prie jūsų namuose. Šie šuniukai nesišeria ir neturi daug pleiskanų. Dauguma žmonių mėgsta šią šunų veislę dėl jų žavaus mažumo: sveria vos apie tris kilogramus ir yra vos apie 15-18 centimetrų ūgio. Tad iš tiesų, tai šuniukas, kuris telpa net į rankinę!

4. Bedlingtono terjeras
Nors iš pirmo žvilgsnio Bedlingtono terjeras labiau primena ne šunį, o avinėlį, tačiau tai gali būti puikus draugas ramiai ir atsipalaidavusiai šeimai. Šie keturkojai nesišeria ir yra labai švelnaus būdo.Jie uždauga maždaug iki 40 centimetrų ūgio ir 10 kilogramų svorio (abiejų lyčių Bedlingtono terjerai yra panašaus dydžio ir svorio).

5. Ši Cu
Nepaisant ilgų šilkinių garbanų, šios veislės šunys šeriasi mažai. Ši Cu labai meilūs, geri ir ramūs. Nors šie šunys auga vos iki 28 centimetrų ūgio ir sveria apie septynis kilogramus, tai nėra geriausias pasirinkimas šeimoms su mažais vaikais, kurie nežino, kaip tinkamai elgtis su keturkojais.

12
Kitas

Skaityti toliau