Svetainėje pateikiami ir nuolat atnaujinami kontaktai tų veterinarijos gydytojų, kurie ženklina augintinius ir suveda jų duomenis į valstybinį Gyvūnų augintinių registrą už ne didesnę nei 15 eurų kainą. Be to, augintinių ženklinimo paslaugą perkantiems gyvūnų laikytojams jie dovanoja nemokamą skiepą nuo pasiutligės, gyvūno sveikatos knygelę ir skanėstų augintiniui.

Augintinių savininkai, suvedę savo gyvenamosios vietos duomenis, svetainėje matys, kurie projekte dalyvaujantys veterinarijos gydytojai yra arčiausiai jų gyvenamosios vietos, ir galės patys pasirinkti, kur atlikti ženklinimo procedūrą augintiniams.

Gyventojai, kurie laiko daugiau nei du gyvūnus ir negali išsiversti be finansinės paramos savo augintinių ženklinimui, svetainėje PazenklinkAugintini.lt galės užpildyti anketą ir paprašyti pagalbos. Pagalba tokiems finansų stokojantiems gyvūnų augintojams bus teikiama kartu su projekte dalyvaujančiais veterinarijos gydytojais.

Projekte per kelias savaites jau sutiko dalyvauti daugiau negu 20 veterinarijos gydytojų dešimtyje savivaldybių: Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Pasvalyje, Radviliškyje, Kėdainiuose, Šilalėje, Jonavoje, Prienuose ir Širvintose.

Projektą inicijavusios nevyriausybinės Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovės Brigitos Kymantaitės teigimu, siekiant sudaryti sąlygas paženklinti augintinius kaip įmanoma paprasčiau, sutarta, kad dvylika iš projekte dalyvaujančių gydytojų galės atlikti šią paslaugą vykdami pas gyventojus į namus pagal iškvietimą.

„Be to, bendradarbiaujant su veterinarais ir seniūnijomis specialias augintinių ženklinimo dienas rengsime ir atokiau nuo projekte dalyvaujančių klinikų esančiuose rajonuose”, - sakė ji.

B.Kymantaitės teigimu, organizacija toliau plečia projekte dalyvaujančių veterinarijos gydytojų ratą. „Kviečiu jungtis visus veterinarijos gydytojus, norinčius bendradarbiauti šiame projekte ir ženklinimo renginiuose savo veiklos teritorijoje”, - ragino B.Kymantaitė.

Kaimo verslo centro duomenimis, nuo sausio iki vasario mėnesio pabaigos gyvūnų augintinių ženklinimo ir įregistravimo skaičius sparčiai didėjo. Savininkai jau paženklino ir įregistravo 1151 katę, 3957 šunis, 41 šešką.
Gyvūnų augintinių ženklinimas ir registravimas padės mažinti bešeimininkių kačių, šunų ir šeškų skaičių Lietuvoje, užtikrinti gyvūnų augintinių atsekamumą, apsaugoti visuomenę bei kitus gyvūnus nuo plintančių pavojingų ligų, ypač pasiutligės.

Pagal šių metų sausį įsigaliojusį įstatymą, visi iki 2015 m. pabaigos atvesti gyvūnai augintiniai turi būti paženklinti ir įregistruoti iki 2017 m. balandžio 1 d., bet ne vėliau kaip iki perdavimo kitam savininkui. Gyvūnai augintiniai, atvesti 2016 m. ir vėliau, turi būti paženklinti ir įregistruoti per 4 mėn. nuo atvedimo, bet ne vėliau kaip prieš perduodant kitam savininkui, o perdavus gyvūną kitam savininkui, jo naujasis savininkas turi pranešti apie savininko pasikeitimą Gyvūnų augintinių registrui per 7 kalendorines dienas.