Patys mokiniai apie savo meninį vizitą pas gyvūnus kalba labai atsakingai. Net ikimokyklinukai supranta, kad prieglaudos šunelių dainomis nenustebinsi. Šuneliams reikia ir valgomų dovanų. Reikia ir meilės. Tris prieglaudos šunelius, kurie jau socializuoti ir jaukūs, vaikams leista pavedžioti po kiemą. Taigi, trys keturkojai gavo ir papildomą porciją dėmesio. Katinas Juodis, kuris yra jaukus ir paleistas nebando bėgti, taip pat mėgavosi vaikų dėmesiu ir glamonėmis.

Kiti gyvūnai koncerto klausėsi tupėdami voljeruose. „Binados'' šeimininkė sako, kad pirmą kartą sulaukė tokių svečių, kurie atveža ne tik skanėstų, bet ir koncertą. Adelė Levanienė teigia, kad šuniukams ir kačiukams labai svarbu buvo išgirsti dainas, mat taip gyvūnai labiau socializuojami. Pati šeimininkė dažnai kieme įjungia radiją, kad gyvūnai įprastų prie kasdienių garsų. Taigi, vaikų koncertas - ne šiaip socialinis žaidimas. Tai iš tikrųjų teigiama įtaka, auklėjant gyvūnus.

Žinomo šunų dresuotojo Alfonso Dauskurdžio komentaras: „Ar šunys girdi ir suvokia muziką? Šunys muziką girdi, tik nesupranta, kaip kažko išskirtinio. Jiems tai yra bendravimo su žmogumi dalis ir aplinkos suvokimas. Jeigu žmogus dainuodamas bendrauja su šunimi, gyvūnas tai priima, kaip dėmesį ir pasijunta gerai. Gyvūnams patinka linksmos intonacijos. Dainos žodžių šunys, žinoma, nesupranta. Tačiau linksmą intonaciją suvokia kaip pagyrimą, palankų bendravimą ir tai šunims teikia gerų emocijų."