„Pakeisti iki šiol galiojusią tvarką paskatino besikeičiantis visuomenės požiūris į gyvūnų laikymo sąlygas, gaunami skundai dėl gyvūnų nepriežiūros, viešose vietose išmėtytų nuodingų medžiagų, keliančių pavojų augintiniams, netinkamo šunų vedžiojimo miestų viešosiose erdvėse.

Panaikinti ir daug diskusijų kėlę reikalavimai, nustatantys minimalius plotus, reikalingus augintiniams“, – komentavo VMVT direktorius Darius Remeika.

Tvarkos apraše apibrėžtos biologinio saugumo priemonių ir viešosios vietos sąvokos, draudimas asmenims sąmoningai padėti ar kitaip pateikti nuodų ar jais apdoroto maisto, pašaro (lesalo) ir nuodais apdorotų skysčių gyvūnams pasiekiamose vietose. Sugriežtinti reikalavimai šunų laikytojams, vaikštantiems su savo augintiniais viešosiose vietose.

Panaikintos minimalios šunims ir katėms skiriamo ploto normos.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad, atsižvelgiant į naują tvarkos aprašo redakciją, savivaldybių administracijoms rekomenduojama peržiūrėti ir atnaujinti gyvūnų laikymo jų savivaldybių teritorijose taisykles.