„Ugniagesiai jį surado bute, kuriame gesino gaisrą, jau po visko vėdinant patalpas. Čiupo praradusį sąmonę katinėlį, kuris neberodė gyvybės ženklų ir bėgo kartu į lauką, gelbėjo kaip žmogų. Prie katino nosytės prijungė kvėpavimo aparato žarnelę ir, po kelių minučių improvizuotos plaučių ventiliacijos, jis jau pradėjo judinti letenėles, vėliau pakėlė galvą ir galų gale pradėjo stotis“, – rašoma prieglaudos paskyroje.

Už išgelbėtą gyvybę prieglauda dėkoja Vilniaus apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdybos 3-čiai ir 6-tai komandoms – „už jautrią širdį ir stebuklą“.

„O mes didžiuojamės, kad vienas iš ugniagesių, kurio rankose katinėlis įkvėpė pirmąjį šviežio oro gurkšnį, buvo „Naminukų” savanoris Dima – žmogus, kuris gelbėja pasaulį ir darbe, ir kai nedirba“, – rašoma prieglaudos paskyroje.

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos viršininkas Giedrius Ruočkus patvirtina, kad minėto gaisro metu degančiame bute buvo surastas nuo gaisro nukentėjęs kačiukas, kurį ugniagesiai gelbėtojai išnešė į saugią aplinką ir padėjo įkvėpti jam švaraus oro iš kvėpavimo aparato. Ir tuo istorija dar nesibaigia.

„Suradome evakuotų žmonių minioje kačiuko šeimininką ir jo būklei pagerėjus atidavėme šeimininkui, kuris jį priglaudė pas kaimyną. Gelbėtojų pašaukimas ir šventa pareiga gelbėti gyvybes, nesvarbu kieno – žmonių ar gyvūnų. Kiekvienas suprantam, kad naminis gyvūnas daugeliui atstoja tikrą šeimos narį, todėl niekad nesuabejojame saugodami jų gyvybes, kada tikrai gresia pavojus jų gyvybei“, – prideda G. Ruočkus.

Taip pat jis džiaugiasi sulauktais padėkos žodžiais savo komandai. „Retai jų sulaukiame, todėl labai džiaugiamės tuo“, – sako jis.