Ščecino turistų informacijos centro darbuotojas Szyminas Maksymiukas pasakojo, kad, pradėjus sklisti žiniai apie Gaceką, mieste žymiai padaugėjo turistų, ir ne tik iš Lenkijos.

„Tarkime, vienas vyras atskrido iš Norvegijos. Nemanau, kad atskrido vien tik dėl Gaceko, kadangi Ščecine lankosi daug turistų iš Skandinavijos šalių. Tiesa, pats norvegas sakė, kad būtent Gacekas paskatino jį atvykti. Taigi, Gaceko indėlio į turizmo plėtrą Ščecine nereikėtų nuvertinti“, – sako S. Maksymiukas.

Tiek vietiniai gyventojai, tiek turistai nori pamatyti garsųjį katiną.

„Apie Gaceką man papasakojo draugai iš Varšuvos, atsiuntė straipsnį apie jį. Atėjau pažiūrėti“, – kalba čia sutikta Ščecino gyventoja Aleksandra Jankovska.

„Atvykau užvakar, ieškau katino Gaceko. Jis labai mielas, draugas man apie jį papasakojo. Tikiuosi, kad jei ne šiandien, tai rytoj rasiu katiną“, – sako mongolė studentė Kherlen.

Vieta, kur gyvena katinas, yra dažniausiai ieškoma turistų „Google Maps“ paieškoje. Kaszubska gatvė ir Pomeranijos kunigaikščio pilis – populiariausios, penkių žvaigždučių atsiliepimais vertinamos vietos. Vieni mano, kad Gacekas išgarsėjo, nes yra žavus, kiti sako, kad būtent jo buvimas garsenybe traukia lankytojus.

Gaceko grotažyme pažymėtas turinys populiarus tiktoke ir instagrame. Vasario 17 d. patalpintas videoreportažas oficialioje Vakarų Pomeranijos regiono, kuriame yra Ščecinas, paskyroje, o katino paskyra instagrame turi 20 000 sekėjų.

Kaszubska gatvėje parduotuvę turinti moteris rūpinasi Gaceku, šeria jį žalia mėsa. Kai atšąla, ji įdeda į namelį butelį su karštu vandeniu, o kai pradeda lyti, įkelia jį į namelį. Deja, nerimaujama, kad Gacekas ima tukti, nes praeiviai nepaiso lentelės virš namuko, kurioje prašoma nešerti Gaceko. Apie tai įspėja ir Ščecino gyvūnų globos draugijos veterinaras Pawelas Niejadlikas.

„Kačių nutukimas turi daug šalutinių poveikių. Visų pirma, didelis svoris yra krūvis raumenų ir kaulų sistemai, sąnariams, sąnarius gali skaudėti, gali išsivystyti osteoartritas. Kyla širdies ir kraujagyslių ligų, diabeto rizika. Nutukimas kelia daug pavojų.“

Šiaip ar taip, daugelis gyventojų džiaugiasi, kad jų mieste gyvena garsus katinas.

„Anksčiau nežinojome apie Gaceką, nustebome, kad gyvename Ščecine ir nežinome tokio dalyko. Dabar jis – pasaulinė garsenybė, galime didžiuotis mūsų mieste gyvenančiu katinu“, – sako Ščecino gyventojas Grzegorzas Warcholakas.