Į tarptautines šunų parodas „Vilniaus žiema 2016“ ir „Kalėdų taurė 2016“ atvyko daugiau kaip 1600 šunų iš Suomijos, Švedijos, Rusijos, Vokietijos, Lenkijos ir kitų šalių. Šeštadienį ir sekamdienį nuo 10.00 iki 18.00 valandos žiūrovų laukia smagios akimirkos su šunimis ir su katėmis.

„Šiųmetinės parodos išskirtinumas tai, kad po „Litexpo" stogu karaliaus šunys ir katės, trijose „Litexpo" salėse šurmuliuos didelė gyvūnų mylėtojų bendruomenė“, – sakė Lietuvos kinologų draugijos atstovė Aurelija Staskevičienė.

Žiūrovai turi galimybę išvysti 30 kačių veislių – britų trumpaplaukės, Meino meškėnų katės, Abisinijos ir Rytų trumpaplaukės, išskirtinių spalvų Bengalijos katės, Amerikos riestaausės, Kurilų trumpauodegės ir kitos katės.

Tokį gausų kačių būrį vertina į Vilnių atvykę patyrę ekspertai iš Vokietijos Marion Meister ir Dieter Meister, iš Rusijos Elena Butomova bei Latvijos Aija Nuke.

Į parodas atvykę dalyviai bei žiūrovai gali užsukti į zoologijos prekių mugę įsigyti šventinių dovanų savo augintiniams, sudalyvauti Lietuvos kinologų draugijos Mokymo centro edukacinėje pramoginėje programoje „Savaitgalis su šunimis“.