5-erių metų šuo pateko į Franklino apygardos šunų prieglaudą ir globos centrą per Valentino dieną kartu su savo mėgstamiausiu žaislu, kad galėtų lengviau priprasti prie naujos aplinkos. Smokey taip dievina savo pilką žaislinį dramblį su rožinėmis ausimis, jog visiems buvo pranešama, kad šunį būtina priglausti kartu su žaislu.

Dramblys buvo vienintelis dalykas, praskaidrinantis Smokey dienas prieglaudoje. Nepaisant to, keletą savaičių šunelis atrodė labai liūdnas, baigštus ir įsitempęs. Kovo mėnesį buvo planuojama atlikti jam eutanaziją – numarinti šunelį.

Vieną dieną į prieglaudą atvyko du savanoriai iš ne pelno siekiančios organizacijos „I Have a Dream“. Jie iškart pamilo Smokey ir pasiryžo žūtbūt surasti jam naujus namus.

Dabar, kai šuo žino, jog netrukus turės naujus namus, jis negali nustoti šypsotis. „Jis gulėjo liūdnas kartu su savo drambliu iki tol, kol savanoriai pradėjo jį kalbinti. Nuostabu, ką šunims padaro žinojimas, jog jie netrukus suras naują šeimą“, – sako „I Have a Dream“ darbuotoja Melissa Sutherland.