Spalio 13-14 dienomis šunų dresūros ir laisvalaikio klubo „Urban dog“ organizuojama konferencija padės atsakyti į daugybę diskusijų sukeliančius klausimus. Šių metų tema – visapusiškai sveikas šuo: emocinė ir fizinė sveikata.

Svarbiausia tai, kad konferencijos dalyviai išgirs ir daugybę praktinių patarimų, nes jie turės galimybę ne tik išklausyti savo srities profesionalų paskaitas, bet ir sudalyvauti įvairiose praktinėse dirbtuvėse. Be to, jose iš anksto užsiregistravus, galima dalyvauti ir su savo šunimis.

Darbas su šunimi prasideda nuo gimimo

Dažnai galvojama, kad su mažu šuniuku reikia pradėti dirbti atsivežus jį į naujus namus, ar net palaukti iki tam tikro amžiaus, pvz.: 6 mėnesių. Vis dėlto, šuniuko mokymas turėtų prasidėti gerokai anksčiau, dar būnant pas veisėjus, ir tęsiamas toliau šeimininkų, vos tik peržengus naujų namų slenkstį.

Kaip išsirinkti tinkamą veisėją, o veisėjui tinkamą šeimininką konkrečiam šuniukui? Kokie pagrindiniai darbai laukia veisėjų, gimus naujai vadai? Kaip užtikrinti gerą veislyno vardą, patikimumą ir žinomumą? Apie visa tai ir dar daugiau kalbės veislyno „van de Dovondolin” įkūrėja Yvonne Schoeber.

Pasak Y. Schoeber, veisėjas gali duoti gerą pradžią šuniukų gyvenimui, todėl su visomis savo vadomis labai daug dėmesio ji skiria ankstyvajai socializacijai bei elgesio pagrindams.

Šuns pažinimas – žingsnis į sėkmę

Turbūt, ne vienas gyvūnų entuziastas susiduria su įvairiomis savo augintinio elgsenomis, kurios gerokai neatitinka lūkesčių. Ar visada žinome, kaip elgtis tokioje situacijoje? Kitaip sakant, ar iš tikrųjų pažįstame savo augintinius?

IMDT (dresuotojų rengimo instituto D. Britanijoje) įkūrėjas, treneris-elgsenos specialistas Steve Mann pasakos apie tai, kaip teisingai „skaityti” savo šunį, jog ateityje būtų galima išvengti didelių elgsenos problemų ir ką daryti jau susidūrus su jomis.

Taip pat konferencijos metu S. Mann nagrinės ypatingai opias elgsenos problemas, tokias kaip resursų saugojimas ir išsiskyrimo nerimas arba nesugebėjimas pasilikti vienam namuose.

O nežinančius kaip išspręsti vieną ar kitą konkrečią savo šuns problemą, S. Mann kvies į praktinę elgsenos kliniką – asmeninę konsultaciją.

Propriocepcija: kas tai?

Šiuo metu Lietuvoje vis labiau populiarėja šunų balanso treniruotės, tačiau daugiau nei pusė tokių treniruočių iš tikrųjų neatitinka nei profesionalų rekomendacijų, nei suteikia laukiamą rezultatą.

Apie tai, kaip išauginti tiek fiziškai, tiek emociškai sveiką šunį kalbės dresūros mokyklos „Paws4fun” įkūrėja, propriocepcijos instruktorė Sam Turner.

S. Turner yra ne tik žinoma instruktorė, bet ir knygų autorė. Ji yra išleidusi keturių knygų seriją „Fiziškai ir emociškai sveiko šuns balansas”. Konferencijos dalyviai išklausys net keletą jos rengtų paskaitų bei galės stebėti ir praktinę darbo pusę ar net patys sudalyvauti.