Viskas pasikeitė tada, kai netoliese gyvenantys žmonės pastebėjo nelaimingą šunį ir pranešė apie tai vietinei valdžiai. Žinia pasiekė panašaus likimo šunis iš grandinių išlaisvinančią grupę.

Organizacijoje darbavosi Russelline Steinbuhler dukra, sulaukusi daug skambučių dėl šio šuns, tačiau dėl didelio atstumo negalėjusi skubiau pas jį atvykti. R. Steinbuhler gyveno arčiau, todėl nusprendė patikrinti gyvūną pati.

Atvykusi ji išvydo nušiurusią šuns būdą kiauru stogu, o pats šuo gulėjo vandenyje, kuris buvo apsėmęs aplink esančią pievą. Išvydusi šį vaizdą, R. Steinbuhler panoro pasirūpinti šunimi. Peanut'o šeimininkams moteris pasiūlė suteikti pagalbą. Šie prisipažino, jog šuo nuo grandinės nepaleidžiamas visą gyvenimą. Jiems tai atrodė normalu.

„Kaimo vietovėse žmonės užaugo matydami prie grandinių pririštus šunis ir manydami, kad tai yra įprasta. Toks požiūris vis dar gyvas", – „The Dodo" sakė R. Steinbuhler.

Vis dėlto, šuns šeimininkai sutiko priimti siūlomą pagalbą. Jam buvo parūpinta nauja būda, ilgesnis pavadėlis, prie kurio pririštas šuo galėjo pasiekti žolę ir gulėti ne vandenyje, o ant jos.

Praėjusią savaitę Pensilvanijoje buvo priimtas įstatymas, kuriuo nustatytas terminas, kas kiek laiko gyvūnas turi būti paleidžiamas nuo grandinės. Apie tai išgirdę jo šeimininkai nusprendė perduoti gyvūną jo gelbėtojų organizacijai.

„Šis šuo niekada anksčiau nebuvo bėgiojęs. Jis buvo toks laimingas, kai pagaliau jį paleidau. Vis dėlto, esama dar nemažai grandinėmis suvaržytų šunų ir tikiuosi, kad jų šeimininkai pasikeis“, - teigė R. Steinbuhler.

Daugiau rasite čia.