Jazzy buvo palikta viename Floridos viešbutyje ir sunkiai vaikščiojo, kai šį mėnesį buvo aptikta Orindžo apygardos gyvūnų priežiūros tarnybos.

Orlando gyvūnų prieglaudos darbuotojai buvo priblokšti, kai patikrino Jazzy mikročipą ir sužinojo, kad jos šeimininkai gyvena Teksase.

„Anksčiau esame aptikę šunų, kurie grįžo pas šeimininkus po kelerių metų paieškų“, – BBC kalbėjo Orindžo apygardos gyvūnų priežiūros tarnybos viešosios informacijos darbuotoja Bryant Almeida. „Septyneri metai šuniui praktiškai reiškia visą gyvenimą“.

Jazzy šeimininkai tai pat sulaukė „viso gyvenimo staigmenos“, kai prieglauda susisiekė su jais pasidalinti žiniomis.
Jazzy grįžimas namo

Šeimininkai paaiškino prieglaudos darbuotojams, jog prieš septynerius metus Jazzy pabėgo išgąsdinta fejerverkų. Anuomet kalytei buvo penkeri. Šeima jos ilgai ieškojusi ir niekada neprarado vilties.

Išgirdęs žinias apie kalytės grįžimą, jo šeimininkas Kerry suplanavo skrydį iš Teksaso į Floridą ir jau po keleto dienų susitiko su savo keturkoje drauge.

„Buvo neįtikėtina matyti, kaip Jazzy atgijo išgirdęs šeimininko balsą. Ji be perstojo laižė jo ranką ir glaudė savo kūnelį kaip galėdama arčiau jo“, – šuns ir šeimininko susitikimo įspūdžiais dalijosi prieglaudos darbuotojai.

Nei Jazzy šeimos nariai, nei gyvūnų prieglaudos darbuotojai neturi žalio supratimo, kaip gyvūnas atsidūrė Orlande ir koks buvo jo gyvenimas taip toli nuo namų.

Gyvūnų priežiūros tarnybos darbuotojai pastebėjo, kad šiuo metu Jazzy turi sunkios formos artritą, tačiau įvardijo, kad šunytė nepaprastai švelni ir miela.

Jazzy šeimos nariai nė akimirkai nesudvejojo, kad turi susigrąžinti savo augintinę, o ši, būdama 12 metų amžiaus, vis dar juos prisiminė.

Kai šunytė buvo rasta, jai buvo sunku vaikščioti, tačiau šiuo metu jos sveikata gerėja – Jazzy ne tik vaikštinėja, bet ir bando bėgioti.