„Mes, dirbantieji „Purinoje“, imamės konkrečių veiksmų, kad padėtume tiems augintiniams, kurie dar nerado mylinčių šeimininkų arba gyvena nepriteklių patiriančiose šeimose. Šiuo sudėtingu laikotarpiu norime prisidėti prie tų, kurie kasdien rūpinasi prieglaudose gyvenančiais gyvūnais, kad jiems netrūktų ėdesio. Taip pat dėkojame „Maisto banko“ ir gyvūnų globos organizacijų savanoriams už viską, ką jie daro gyvūnų labui“, – sako „Nestlé Purina Petcare“ verslo vadovė Baltijos šalims Ade Merilai.

Ši parama skirta padėti gyvūnų prieglaudoms ir labdaros organizacijoms visose trijose Baltijos šalyse. Įmonės paaukotas gyvūnų ėdalas jau pasiekė šias organizacijas: Všį „SOS gyvūnai“, Všį „Tautmilės Globa“, Všį „Gyvūnų namai“, „Eesti Toidupank“, „Eaten Latvia“, „Ulubele“, „Dzīvnieku SOS“ ir „Pūkainis.lv“.

Anot A. Merilai, ši parama skirta padėti ne tik gyvūnų prieglaudoms, kad jos galėtų tęsti savo svarbų darbą prižiūrint beglobius gyvūnus, bet ir augintinių šeimininkams, kad jiems netektų priimti sunkaus sprendimo atsisakyti augintinio, nes neišgali nupirkti ėdalo.

„Purina“ remia gyvūnų prieglaudas penkiolikoje Europos, Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos valstybių. Iš viso COVID-19 pandemijos metu įmonė jau paaukojo 2 mln. šunų ir kačių ėdalo porcijų.