„Pagrindinis visų koncentracijos lagerių veiklos dėsnis – rūpintis, kad niekas pasauly nesužinotų, kas ir kaip vyksta už spygliuotųjų vielų užtvaros. Pasklidusios žinios apie užtvertųjų gyvenimą galėtų lagerio šeimininkam įvairių nemalonumų pripainioti. Atsirastų vienas kitas, kuris ir pasipiktintų, ir rėkti pradėtų, ir svetinguosius šeimininkus barbarais pavadintų. Kam viso to reikia? Kur kas patogiau lagerio veiksmai atlikinėti tuomet, kai jokios pašalinės ausys negirdi, pašalinės akys nemato ir nekenkia samdytajai propagandai lagerio šeimininkų kultūringumą ir kūrybinius laimėjimus liaupsinti.“ Ištrauka iš Balio Sruogos knygos „Dievų miškas“.

Į „SOS gyvūnų“ prieglaudą balandžio 24 d. minimos Šuns dienos išvakarėse atvyko štai tokie „kalinukai“. Pasirodo, Vilniuje, netoli Žaliojo tilto, apleistame name buvo įsikūręs „konclageris“, kuriame, negailestingai atskirti nuo mamos, likimo valiai palikti devyni maždaug 4 mėnesių amžiaus šuniukai. Kiek laiko jie ten buvo? Tikrai ne vieną dieną, nes jų šonai spėjo įdubti, šonkauliai pradėjo kiaurai per odą šviesti, kailis prapliko, o vienas šuniukas net nebepaeina...

Šiandien Jus supažindinsime su 9 prieglaudos naujokais, kurie tik per stebuklą išgyveno šių laikų tremtį.

„SOS gyvūnų“ prieglaudos darbuotojai dėkoja šunelius radusiai moteriai, kuri juos aptiko išėjusi pasivaikščioti. Nors gyvūnų gelbėtojams teko matyti visko, bet tokie varguoliai tiesiog ašaras spaudžia. Būdami siaubingai išbadėję, jie vis tiek nusiteikę draugiškai, yra meilūs ir smalsūs. Kaip galima savo kalytės jauniklius palikti mirtinam badui?

8 šuniukus nuspręsta įkurdinti lauko voljere, kad mėgautųsi saulės voniomis, o vieną skubiai vežti į veterinarijos kliniką. Šuneliams pastatyta jų dydžiui ir kiekiui tinkama būda su šiltu pledu viduje.

Paleisti šuniukai nedrąsiai pradėjo dairytis ir uostinėti naująjį laikiną būstą. Vos įpylus sauso maistelio, šuniukai it skėriai puolė jį ryti.

Šuniukai iškart buvo nublusinti, nes jų retame kailiuke rėplinėjo ne vienas parazitas. Pasisotinę ir jėgas atgavę kai kurie šuniukai net pradėjo rodyti savo balsą ir lojo tol, kol pavargo. Tada visas aštuonetukas drausmingai sulindo į būdą ir meiliai susiglaudę užmigo.

„PetCity“ veterinarijos klinikoje apžiūrėta pati mažiausia ir maisto atsisakiusi šunytė, jai padaryti parvo, koronos ir gardijų testai, kurie, laimei, kol kas neigiami. Šunytė išsekusi, dehidratavusi, kūno temperatūra labai nukritusi. Jai buvo suleista skysčių, vitaminų, taip pat buvo šiek tiek pamaitinta specialiu maistu. Šunytę veterinarijos klinika priėmė į stacionarą, nes jai reikia ypatingos priežiūros.

Ši gelbėjimo misija reikalauja didelių išlaidų. Skaičiuojama, kad būsimiems šuniukų skiepams, suženklinimui prireiks 153 Eur, mažosios šunytės gydymui, testams ir stacionarui veterinarijos klinikoje apie 100 Eur. Galinčių prisidėti prie šuniukų gydymo, prieglauda prašo paramos.

Prisidėti prie šuniukų gelbėjimo galima paliekant sauso maisto ir konservų prie PC Akropolio stovinčiame „SOS gyvūnų“ namuke (miško pusėje), kuris dirba kasdien nuo 10 val. iki 21 val., arba užvežti į mūsų pagrindinę prieglaudą Minsko pl. 33A, prieš tai paskambinus numeriu 868339826.

SOS gyvūnai“ informuoja, kad šuniukai kol kas nėra dovanojami.

Iš viso yra 3 berniukai ir 6 mergaitės. Šuniukai šiek tiek panašūs į vipetų ir levrečių veislės šunis iš didelių ausų. Spėjama, kad tai gali būti kažkokios veislinės kalytės „nepavykusi“ maišyta vada, kuria atsikratyta.