Pranešime spaudai rašoma, kad, nuvykęs į pagalbos prašiusių Valerijos ir Juozo namus, gyvūnų gydytojas suprato, kad vilkšunė susirgo nuo erkės įkandimo. „Ji inkštė, negalėjo paeiti. Buvo visiškai nusilpusi. Tačiau didžiausia rūpestį kėlė tai, kad Mirta laukėsi“, – pasakojo Paulius.

„TV pagalbos“ narys atviras – kalytės atvejis atrodė ypatingai sunkus, todėl buvo nutarta ją kuo greičiau gabenti į kliniką.

„Kai Mirtą išgabeno, mes visą savaitę nieko nežinojome apie ją. Prisipažinsime – tikėjomės blogiausio. Skaudu, kai augintinis suserga. Ypač toks, kuris mums buvo tapęs šeimos nariu“, – netramdė ašarų Valerija ir Juozas.

Studijoje Paulius papasakojo apie sudėtingą Mirtos gydymo procesą. „Staiga dar labiau pablogėjus kalytės būklei, buvo priimtas sprendimas bandyti išgelbėti šunelius, tad teko ją operuoti. Deja, dalis mažylių buvo nebegyvi“, – pasakojo Paulius.

Veterinaras pripažino – sunkių atvejų jo karjeroje buvo daugybė. Ne kartą šeimininkams tekdavo pranešti apie mylimo augintinio netektį. „Tai tas pats, kas pranešti apie žmogaus mirtį. Pats turiu morališkai tam pasiruošti“, – sakė jis. Jau šį vakarą ypač jautrioje „TV pagalbos“ laidoje sužinosite, ar pavyko Pauliui išgelbėti šeimininkų numylėtinę Mirtą.

„TV pagalbos“ studijoje taip pat apsilankė ir kitų istorijų dalyviai. Viena iš jų – Lietuvą sukrėtusi ir daugybės atgarsių sulaukusi kalytė Betė, kurią šeimininkas buvo palikęs tiesiog numirti. „Kai aš nuvažiavau ir pamačiau Betę uždarytą narve, su didžiuliu kraujuojančiu augliu papilvėje, negalėjau sutramdyti ašarų. Buvo sunku patikėti, kad žmonės gali būti tokie žiaurūs“, – skaudžią istoriją prisiminė Gerda Žemaitė.

Betei buvo atlikta sudėtinga operacija, o pasveikusiai kalytei buvo imta ieškoti namų. „Parodžius siužetą apie Betę, sulaukėmė daugiau nei dviejų šimtų pageidavimų ją priglausti. Man buvo be galo džiugu, kad žmonėms iš tiesų rūpėjo šios kalytės likimas“, – pasakojo Gerda.

„TV pagalba“ – darbo dienomis 16.30 val. per TV3.

Šaltinis
Temos
TV3