D. Theissen priglaudė paukštelį savo įstiklintame namų balkone tol, kol jis sustiprės ir bus pasiruošęs grįžti į gamtą. Tiesa, visą tą laiką stiprėjo ne tik paukštelis, bet ir jo ryšys su nauja šeima.

Po keturių savaičių buvimo kartu, šeima pamėgino paleisti paukštelį, tačiau šis nenorėjo išskristi.

„Po pusantros savaitės jis sukaupė daugiau drąsos, nuskrido iki medžio ir pradėjo tyrinėti pasaulį aplink save. Mums nebuvo lengva atsisveikinti, tačiau žinojome, jog tai geriausia“, – „The Dodo“ sakė D. Theissen.

Netrukus Gracie priprato prie laisvės, tačiau nuo pat ištrūkimo dienos, jau beveik pustrečių metų, jis kasdien sugrįžta aplankyti šeimos, kuri jį išgelbėjo ir užaugino.

Kartais sugrįžęs paukštelis žaidžia su savo senais žaislais, o kartais tiesiog čiulbauja ir džiaugiasi artimųjų kompanija. Jo apsilankymai dažnai tetrukdavo porą minučių, tačiau tuomet, kai D. Theissen gyvenimą sukrėtė siaubinga diagnozė, Gracie apsilankymai tapo vis ilgesni ir reikšmingesni.

Kuomet paukštelį išgelbėjusiai moteriai buvo diagnozuotas vėžys, Gracie atskrisdavo pabūti su ja, atsitūpdavo ant moters peties ir ją palaikydavo. Moteriai grįžus po pirmosios operacijos, Gracie iškart atskrido ant moters kėdės tarsi kviesdama ją patogiai atsisėsti ir atsipalaiduoti.

Paukštelis nuramindavo ir moters artimuosius, neleido jiems prarasti vilties, jog viskas bus gerai. „Viskas būtų kitaip be Gracie. Jo pagalba sunkiai paaiškinama, tačiau aiškiai jaučiama“, – aiškino D. Theissen.

Laimei, moteris pasiekė remisiją, o Gracie vis dar kasdien lanko savo šeimą. Net ir tada, kai turėjo savo jauniklių, paukštelis nepamiršdavo moters, išgelbėjusios jo gyvybę.

Daugiau rasite čia.