Ukmergės rajone, Šventupės kaime, rinksis visi, kas neabejingi šiam ir kitiems žiauraus su gyvūnais elgesio atvejams, nes Lietuvoje, kaip rodo statistika, žmonės gali skriausti ar kankinti gyvūnus beveik nebaudžiami, teigiama organizacijos pranešime spaudai.

Šių metų vasario 4 d. 13 val. Ukmergės raj., Šventupio km., organizuojamas piketas–akcija žiauriai nukankintam šuniukui Mobiui paminėti. „Kviečiame visus gyvūnų prieglaudų savanorius ir geros valios žmones atvažiuoti į piketo vietą Šventupio kaime su plakatais, smerkiančiais žmones, nužudžiusius nekaltą gyvūną, tuos, kas girdėjo Mobio pagalbos šauksmą, bet jo negelbėjo, o dabar bijo liudyti prieš kankintojus, ir parodyti visuomenei, kad gyvūnų kankintojai turi ne tik sulaukti griežčiausios bausmės, bet ir viešo pasmerkimo", - kviečia akcijos organizatoriai.

Renginio simboliniu plakatu tapo menininkės ir žurnalistės Ligitos Juknevičiūtės nutapytas paveikslas „Mobis ir verkiantis angelas“, kurį moteris nutapė, sužinojusi apie tragišką Mobio likimą. Šis darbas taip pat keliaus į aukcioną gyvūnų prieglaudai „SOS gyvūnai“ paremti kovo 2 d.

Plačiau apie Mobiui surengtą egzekuciją galite paskaityti čia.
Mobis ir verkiantis angelas