Brauniui yra 2–3 metai. Jis buvo rastas netoli Rokantiškių kapinių, priklydęs pas žmones. Vilniaus „Tautmilės“ prieglaudos darbuotojai, apžiūrėję šį stipruolį, pastebėjo, kad viena jo koja šlubčioja, bet atlikus visus tyrimus paaiškėjo, kad Braunis buvo stipriai susitrenkęs leteną, kuri netrukus sugijo.

Tikėtina, kad Braunis iš namų paspruko dėl meilės trūkumo, šuo buvo nekastruotas, tad rujos metu tiesiog pasinaudojo pirma pasitaikiusia galimybe ir išdūmė ieškoti nuotykių. Akivaizdu, kad su šunimi buvo bendraujama, nes jis moka pagrindines paklusnumo komandas, duoti „labas“, gražiai eina vedamas pavadėliu.

Prieglaudos darbuotoja Živilė pasakoja, kad prieglaudoje visi juokauja, jog Braunis, būdamas toks gražus, moka mėgautis damų dėmesiu. Taip pat viena jo išskirtinių savybių – tvarkingumas. Kiti šunys per kelias dienas sugriaužia savo gultus, sujaukia voljerus, o Braunis elgiasi kaip tvarkingas miesto šuo – elgiasi socialiai ir tvarkingai.

Jei norite šį šunį priimti į savo namus, susisiekite su Živile Vilčiauskaite, „Tautmilės“ (Vilnius) prieglaudos darbuotoja, tel. 8 674 45 140.