Prieš daugiau nei savaitę vienoje iš sostinės studentų bendrabučių feisbuko grupių atsidūrė naujo gyventojo nuotrauka su užrašu: „Gal kam kačiuko?“

Laisvai po bendrabutį vaikštantis, žvilgančio kailio, mielas ir tikrai naminis katinas tampa visaverčiu bendrabučio gyventoju: studentai jį maitina, su juo žaidžia, pakloja jam guolį. Bendrabučio grupėje dalijamasi įspūdžiais, kad katinėlis tarsi laisvas paukštis – vaikštinėja ir gerbėjus renka nuo 1 iki 12 aukšto.

Turėjusi galimybę su šiuo keturkoju gyventoju susipažinti Vilniaus universiteto studentė sako, kad katinas kol kas neturi šeimininko, vaikšto, kur jam patinka. Anot jos, jį šeria patys studentai, mielai priima į savo bendrabučio kambarį.

Dar viena bendrabučio gyventoja tikina, jog katinas labai ramus, meilus, akivaizdu, buvęs prižiūrėtas, švarus.

Daugelis bendrabutyje gyvenančio jaunimo katiną priima draugiškai, tačiau kai kurie kelia klausimą, kur katino kraikas ir kas jį keičia.

„Facebook“ grupėje studentai dalijasi vis skirtingomis katino miego pozomis, vietomis, kur jis yra ir džiaugiasi naujojo augintinio išdaigomis.

Vis dėlto, tikrasis katino šeimininkas neatsiranda, o bendrabutis, kuriame gyvūnas leidžia dienas, priklauso Vilniaus universitetui. Bendrabučio administratorius Linas Betingis DELFI sako, kad apie šio keturkojo bendrabutyje egzistavimą išgirdo pirmą kartą. „Kuriame kambaryje? Nueisim pažiūrėti, nes gyventojai nesiskundė. <...> Pirmąsyk girdžiu. Reikės nueiti patikrinti.“

Anot L. Betingio, bendrabutyje griežtai draudžiama laikyti naminius gyvūnus. Tai draudžia bendrabučio taisyklės, todėl, ko gero, studentams su savo kolektyviniu augintiniu teks atsisveikinti.