Šventė gimtadienį

Šis pasivaikščiojimas – jau trečiasis „Labradorų ėjimas Labanoro girioje“. Tradicija gimė dar 2020-aisiais, kuomet susitikti ir pasivaikščioti labradorų augintojus pakvietė mobiliosios vaikščiojimo programėlės „#walk15“ kūrėja Vlada Musvydaitė–Vilčiauskė.

„Pasitikdami pirmąjį mūsų tuo metu dar visai jauno labradorų veislės šuns Vingio gimtadienį galvojome, kaip galėtumėm jį pradžiuginti. Taip gimė mintis leisti jam turiningai pažaisti su kitais šuneliais! Šiemet Vingio gimtadienio proga susitinkame jau trečiąjį kartą, o kartu švenčiame ir antrojo mūsų labradoro Lakio gimtadienį. Pasivaikščioti atvyko beveik 200 labradorų!“, – pasakojo V. Musvydaitė–Vilčiauskė.
Labradorų ėjimas

Tiesa, ėjo ne tik labradorai, bet ir kitų veislių šunys, o jiems kompaniją palaikė ir viena katė.

Susipažinti su Labanoro giria

Renginio organizatorė pasakoja, jog susidomėjimas buvo toks didelis, kad likus kelioms dienoms iki renginio pradžios organizatoriai buvo priversti stabdyti registraciją. Šunelius atlydėjo netoli 400 jų šeimininkų bei šeimos narių, kurie pasivaikščiojimo metu klausė Labanoro regioninio parko direkcijos atstovų pasakojimų apie girios išskirtinumą, kasdieninius iššūkius ir priežiūrą.

Organizatoriai siekė ne tik skatinti vaikščiojimo įpročius, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į miškų saugojimo svarbą, supažindinti su pagrindiniais tvaraus gyvenimo principais.
Labradorų ėjimas

Labanoro regioninio parko lankytojų centro administratorė Danguolė Radziulienė pasakojo, kad dar gruodžio mėnesį sulaukė užklausų, ar ir artėjančiais metais bus organizuojamas labradorų pasivaikščiojimas.

Po žygio – ant laužo virta sriuba

Visi dalyviai organizatorių buvo kviečiami įsigyti regioninio parko bilietą ir taip prisidėti prie Labanoro girios puoselėjimo.

Pasivaikščiojus visi keturkojai dalyviai buvo apdovanoti specialiais, aplinkai draugiškais medaliais, o jų šeimininkai – kviečiami vaišintis gardžia, ant laužo virta sriuba.
Labradorų ėjimas

Tradiciją planuojama tęsti ir kitąmet. „Labradorų ėjimo Labanoro girioje“ galima laukti 2024-ųjų kovą.